Film

Skribent

Josefine Krischausky

12 maj 2021 | 17:00

Regina King regisserar serietidningsfilmen "Bitter Root"

"One Night in Miami"-regissören tacklar både monster och rasism i 1920-talets Harlem.
The Wrap rapporterar att skådespelerskan Regina King sätter sig i registolen för "Bitter Root", en filmadaption av serietidningen med samma namn. King kommer även att producera, tillsammans med bland annat "Black Panther"-regissören Ryan Coogler. 
 
Handlingen tar plats i Harlem år 1924, där vi möter de överlevande medlemmarna från en monsterjägarfamilj. Under flera generationer har de räddat omgivningen från onda, övernaturliga krafter, som präglas av samhällets orättvisor och förvandlar människor till fruktansvärda monster. Nu blir de återigen tvingade att försöka rädda New York från en farlig invasion, men innan dess måste de även komma över sitt förflutna.
 
Förlagan, som är skapad David F. Walker, Sanford Greene och Chuck Brown, började ges ut 2018. Sedan dess har den nominerats till flera priser, med sin historia som tacklar viktiga och aktuella ämnen som rasism i sin tematik. 
 
Filmmanuset skrivs av Bryan Edward Hill, som tidigare har arbetat på bland annat tv-serien "Titans", och som även kommer att skriva nästa "Power Rangers"-film.
 
 
King gjorde sin långfilmsdebut som regissör förra året med "One Night in Miami", en insats som bland annat gav henne en Golden Globe-nominering. Sedan tidigare har hon även regisserat för flera tv-serier, däribland "Scandal" och "Shameless". På skådespelarfronten är hon närmast aktuell med en roll i westerndramat "The Harder They Fall". 
| 12 maj 2021 17:00 |