Film

Skribent

Thomas Linnaeus

22 december 2023 | 07:00

Tidig film-julklapp: Tom Cruises största och bästa film landar på Netflix idag

Tom Cruise återvänder till flygvapnet med “Top Gun: Maverick” som idag finns att streama på Netflix.
I 36 år fick vi vänta tills “Top Gun” äntligen fick en uppföljare. Och här har vi en film som inte bara utklassar den första, men som även råkar vara den bästa rullen Tom Cruise gjort under sin långa karriär. Jag skriver givetvis om “Top Gun: Maverick” som idag landar på Netflix.
 
 
Här återvänder Tom Cruise till det amerikanska flygvapnet och rollen som Maverick, som nu måste träna upp en ny grupp av piloter i Top Gun-programmet. Förutom Cruise ser vi även Miles Teller, Jennifer Connelly och Jon Hamm i stora roller.
 
“Top Gun: Maverick” flög in och blev en dundersuccé både bland kritiker och biobesökare. Budgeten låg på cirka 170 miljoner dollar, och drog in saftiga 1,496 miljoner dollar. Största filmsuccén från 2022 - om man bortser från “Avatar: The Way of Water” som släpptes i december.
 
I vår recension skriver vi att teamet bakom filmen “snickrat ihop en värdig uppföljare som hedrar originalet men också lyfter till helt nya höjder. Den prickar av allt som ”Top Gun”-fans förväntar sig och det mesta vi vill ha ut av våra popcornfilmer”. Betyget blev 4 av 5.
 
Vilken är den bästa filmen Tom Cruise har gjort?
| 22 december 2023 07:00 |