Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

2 april 2020 | 18:30

"Top Gun: Maverick" flyttas till december

Ännu en sommarfilm som blir försenad till följd av coronaviruset.
Trodde du att pandemin skulle blåsa över till sommaren? Vi kan ju hoppas. Även om biograferna skulle öppna till sommaren, så är det inte säkert att publiken är benägna att trängas ihop med andra i två timmar. Hollywoods stora studios verkar iallafall ta det säkra före det osäkra, och flyttar på allt fler filmer till senare datum.

Paramount har just tagit beslutet att lägga ”Top Gun: Maverick” i vinter istället för den 24 juni, som det var planerat. Variety skriver att den  emotsedda uppföljaren med Tom Cruise landar nu på bio 23 december. Förmodligen ett klokt beslut om de vill vara säkra på en biosuccé och klirr i kassan "i dessa tider". Men tråkigt för oss som längtar efter blockbusters i sommar.
 
För bara några dagar sen meddelade Sony att de stryker alla sina sommarfilmer, bland annat ”Ghostbusters: Afterlife” och ”Morbius” som skulle ha släppts i juli. De kommer istället under 2021.
 
 
De få stora sommarfilmerna som är kvar är "Tenet" (17 juli) och "Jungle Cruise" (22 juli). Hur länge till, återstår att se.