Serie

Skribent

MovieZine

13 april 2023 | 11:00

Andra säsongen av "Top Dog" får premiär i maj

Josefin Asplund och Alexej Manvelov hamnar i nya, farliga situationer. Säsongsstart den 8 maj på C More.
Väntan har varit lång men snart är det dags för premiär av andra säsongen av dramaserien "Top Dog" på C More.
 
Handlingen utspelar sig två år efter förra säsongen. Teddy (Alexej Manvelov) är tillbaka i kriminalitet och har stigit i graderna. Samtidigt har Emily (Josefin Asplund) fått en jättechans med ett nytt uppdrag som affärsjurist. Men båda hamnar snart i ett moraliskt dilemma som sätter hela deras värld i gungning.
 
− Emily sätter sig själv i nya, farliga situationer och slits mellan karriär och vad som verkligen betyder något, säger Josefin Asplund i ett pressmeddelande.
 
Serien är fritt baserad på Jens Lapidus karaktärer från bokserien med samma namn. "Top Dog" utspelar sig i Södertälje och Stockholms innerstad, där de två världarna är på kollisionskurs.
 
Emily är fortfarande skuldsatt och börjar jobba för entreprenören Paul Ahlborg (Peter Viitanen) som vill bygga ett högteknologiskt center i Södertälje. Han har problem med kommunen som äger marken och ber Emily ta hand om förhandlingen - ett uppdrag som innebär en rejäl comeback för henne efter det bittra avslutet med hennes tidigare arbetsgivare. Att problemen med kommunen beror på Isaks (Mahmut Suvakci) och Teddys framtidsplaner gör att Emily hamnar i ett dilemma som riskerar både hennes relation till Teddy och hennes karriär.
 
Teddys systerson Nikola (Gustav Lindh) har lyckats ta sig ur den kriminella världen som Teddy själv inte kunnat. Nikola ska börja studera i Stockholm och bor tillsammans med flickvännen Anina (Sara Shirpey). Han kan dock inte säga nej när hans vän Chamon (Bekzod Kuliev) ber om hjälp. Något går fel och Nikola, som är oskyldig, grips av polis. Men det är något som inte stämmer.
 
− Teddy misslyckas att se sitt ansvar i det som händer runtomkring honom, i slutändan måste han agera, men det är svårt att ta bra beslut i dåliga situationer, säger Alexej Manvelov.
 
I övriga roller ses bland andra Joel Spira, Pablo Leiva Wenger, Sandra Stojiljkovic, Marcel Khouri, Jessica Grabowsky, Milan Dragišić, Nadja Halid, Anna Azcarate, Wisam Rateb, Maxwell Cunningham, Shirin Golchin, Ricky Carlson, Kalled Mustonen, Peter Gardiner och Vilhelm Blomgren.
 
Andra säsongen av "Top Dog" har premiär på C More den 8 maj och på TV4 och TV4 Play den 17 maj.
| 13 april 2023 11:00 |