Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 november 2015 | 06:00

Tonvis med extramaterial i den förlängda versionen av "Hobbit: Femhäraslaget"

Många timmar bakom kulisserna-material väntar. Vi har hela listan.
Säga vad man vill om "Hobbit"-filmerna, men ett område där de fortsatt leverera på samma sätt som "Ringen"-trilogin är onekligen i fråga om bakom kulisserna-materialet i de förlängda versionerna. Vi får som vanligt timtals med härligt material även till "Hobbit: Femhäraslaget - Extended Edition", som släpps nu den 23:e november. 20 extra minuter av scener till filmen, och hela 9 timmar extramaterial. 

Det här ingår:

- Filmen, och kommentarsspår från filmskaparna Peter Jackson och Philippa Boyens.

- "The Appendices del 11: The Gathering Storm" 

"Upplev känslan av att vara på inspelningarna genom berättelser från skådespelarna och filmarbetarna där de återger sina bästa och mest underhållande ögonblick från arbetet, och se hur stunts och effekter utförs framför kameran."

- "The Appendices del 12: Here At Journey's End". 

"Följ med under planeringsstadiet när filmskaparna sätter ihop ett av de mest komplexa slagen som någonsin visats på film. Se hur makeup-arbetet samverkar med, peruker, kostymer och vapen för att skapa nya karaktärer. Till sist; följ med när regissören och skådespelarna och alla de andra tar farväl av Midgård efter 17 långa år."

- De två mindre dokumentärerna "The Chronicles of The Hobbit - Del 3" och "New Zealand: Home of Middle-Earth - Del 3"

 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


Varje förlängd version, ända sedan "Sagan om Ringen", har innehållit en tvådelad dokumentär kallad "The Appendices", och så alltså även här. 

Kommer du skaffa "Hobbit: Femhäraslaget - Extended Edition"?
| 11 november 2015 06:00 |