Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 november 2021 | 09:00

Tom Holland hintar om en brutal "Spider-Man: No Way Home"

Plus: har skådespelaren just bekräftat filmens största hemlighet?
Med nya Spider-Man-rullen på väg upp på bio i december måste Marvel förr eller senare visa mer ur filmen, även om det innebär att släppa på några av hemligheterna. Hittills har vi bara fått en trailer och ganska nyss en första poster, som ger hintar om hela fyra skurkar.

PR-maskineriet innebär också att stjärnan Tom Holland behöver ställa upp på intervjuer, och grabben är som vi alla vet en spoiler-maskin som studion helst vill förse med munkavle likt den i "Kalle Ankas jul" ("Do not open till Xmas!")
 
 
Nu är frågan om han inte råkat försäga sig angående filmens stora (och illa dolda) hemlighet - huruvida Tobey Maguire och Andrew Garfield återvänder i sina Spindelmannen-dräkter:

- Alla tar på sig trikåerna på samma sätt varje morgon. Det var intressant att se dem komma tillbaka för alla äger ju karaktären Spider-Man på sitt egna vis och... Jag pratar om Alfred (Molina) och Jamie (Foxx) och dem.

- Folk tror mig inte när jag säger att [Maguire och Garfield] inte kommer tillbaka, men de måste tro mig förr eller senare, skrattar Tom Holland. Det betyder mycket för mig. Första gången man ser Doc och de andra karaktärerna som kommer tillbaka är det så spännande - ett stort filmiskt ögonblick. Tre generationer möts.

Snygg räddning, Tom... Samtidigt säger skådisen bakom Peter Parker till Total Film att filmen är "den bästa Spider-Man-filmen vi gjort":

- Jag tror inte att fansen är redo. Folk kommer bli förvånade, för den är inte kul. Den är brutal.
 
 
När "Spider-Man: No Way Home" börjar har Peter Parkers stora hemlighet blivit avslöjad. Hela världen vet om att han är Spider-Man, och han anklagas dessutom för Mysterios död. Kan Doctor Strange vara till hjälp? En trollformel verkar slå snett och öppnar upp porten till Multiverse, där Spider-Man möter karaktärer från tidigare filmer. Den svenska biopremiären är 15 december.
| 10 november 2021 09:00 |