RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2016 | 08:00

Är Tom Hiddleston vår näste James Bond?

Det är inte alls en dum idé. (Uppdaterat.)
Uppdatering 5 april: Ett rykte från opålitliga brittiska blaskan The Sun sprids just nu, och påstår att Hiddleston har fått rollen som 007. Kom ihåg att ingenting är klart förrän det är officiellt bekräftat av EON Productions. (Originalnyheten från 8 mars följer nedan.)

Idris Elba, Damian Lewis, Michael Fassbender och Tom Hardy - det saknas inte namn på listan över tänkbara skådisar när Daniel Craig känner sig klar med Bond. 

Bland nyare förslag har Aidan Turner ("Hobbit"), Dan Stevens ("The Guest"), Richard Madden ("Game of Thrones") och Luke Evans ("Dracula Untold") nämnts. 

Men en ung britt som vi inte riktigt har talat om i dessa sammanhang är Tom Hiddleston, hittills mest känd som Loki i ”The Avengers”-filmerna. Hiddleston spelar just nu underrättelseagent i miniserien ”The Night Manager”, vilket har fått många att se en potentiell ny James Bond. 

Själv säger han att det vore en ära att bli tillfrågad:

- Jag är ett stort fan. När vi filmade ”Skull Island” på Hawaii gick vi alla och såg ”Spectre”.

- Jag älskar Bond-melodin, mytologin, hela grejen. Om det någonsin blev aktuellt så skulle det vara en fantastisk chans. Och jag är väl medveten om hur fysiskt krävande rollen är, jag skulle inte ta lätt på det.

Se trailern till ”The Night Manager”:


Daniel Craig har spelat James Bond i fyra filmer. Just nu är det väldigt oklart om han återvänder för en femte.

Jag har aldrig tänkt tanken på Tom Hiddleston som en möjlig ersättare, men känner mig plötsligt övertygad. Han är kanske inte den förste man tänker på som actionhjälte men har definitivt gentlemanna-egenskaperna som rollen kräver. Han kan vara charmig och iskall, och har redan en bred fanskara. Möjligen är han lite för populär, varken Pierce Brosnan eller Daniel Craig var några välkända namn när de valdes till rollen.

Vad tycker ni, skulle Hiddleston bli en bra agent 007?
| 5 april 2016 08:00 |