Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 november 2021 | 15:10

Tom Hanks listar sina tre Tom Hanks-favoriter

Ett och annat otippat val när skådespelaren rankar sina egna favoritfilmer.
Alla har väl en favoritfilm med Tom Hanks. Skådespelaren, som tillhör en av våra absolut mest populära, har varvat publikfriande storfilmer med Oscarsvinnare i över 30 år. Många skulle säkert sätta "Forrest Gump" eller "Rädda menige Ryan" högt på sina listor, men vilka är Hanks egna Hanks-favoriter? Den frågan kom upp under en intervju i The Bill Simmons Show - och svaren kan överraska dig.

- Jag skulle lista dem enligt min personliga erfarenhet av hur det var att spela in dem, säger Tom Hanks innan han presenterar sin egna topp-3.
 
 
Först på listan kommer "Tjejligan" (1992), berättelsen om ett kvinnligt baseball-lag där Geena Davis och Madonna coachas av Hanks. Att hela familjen fick hänga med och ha semester under inspelningen lär ha skapat fina minnen för skådespelaren. 
 
 
Därefter nämner han "Cast Away" (2000), överlevnadsfilmen där han spelar en man som strandades på en öde ö. "Det var en inspelning full av äventyr. Vi var mitt ute på havet för att få till bilderna. Och vi var på Fiji vid två olika tillfällen, och jag fick ha med mig familjen igen. Det var inget annat än äventyr varenda dag", säger han.
 
 
Trean är lite mer överraskande: "Cloud Atlas" (2012), "Matrix"-duon Wachowskis underskattade, existentiella sci-fi där Hanks spelar flera olika roller. "Filmen bygger på hopp, drömmar och kärlek", minns Hanks. "Det var min första stora inspelning i Tyskland där jag var omgiven om historia - men själva inspelningen, vi var en del av en enorm ensemble. Fantastiska människor som alla gjorde sitt bästa."
 
Vilka tre Tom Hanks-filmer är era favoriter? Kommentera gärna.
| 12 november 2021 15:10 |