Film

Skribent

Oskar Möller

21 juni 2023 | 21:45

Tom Cruise filmade det livsfarliga stuntet redan dag ett - så filmteamet visste om han överlevde

Tom Cruise hade ett minst sagt pragmatiskt förhållningssätt till sitt dödsföraktande stunt i nya "Mission: Impossible 7". Det var lika bra att klara av det direkt så att filmteamet visste om det var dags att se sig om efter en ny skådis till huvudrollen.
Oavsett om man älskar honom eller motsatsen kan ingen förneka att Tom Cruise har en riktig stjärnas dragningskraft - och förmågan att liva upp journalister med charm och kontroversiella tilltag.
 
Under en filmad intervju med nöjessajten Entertainment Tonight resonerade Misson Impossible- stjärnan kring valet att filma sitt  numera omtalade motorcykelstunt under den första inspelningsdagen:
 
– Jag tänkte att vi skulle veta direkt att antingen fortsätter vi med filmen, eller så gör vi det inte. Låt oss veta om vi fortsätter eller om vi tvingas skriva om filmen, skämtade Cruise.
Hade vi haft med någon annan att göra hade påståendet varit sensationellt. Men med Tom Cruise är uttalandet närapå väntat. Genom åren har han blivit känd för att insistera på att utföra sina egna stunts - det ena mer spektakulärt än det andra.
 
 
För de som missat att läsa om stuntet denna gång - Tom Cruise har vid 60 års ålder bestämt sig för att det var dags att testa att köra en motorcykel nerför ett gigantiskt stup, fall fritt mot marken och veckla ut en fallskärm i tid för att rädda livhanken. Ni vet vardagliga actionhjältegrejer.
 
Cruise fortsatte intervjun med att betona att han var mer än redo och hade tränat hårt för att utföra actionsekvensen så säkert och felfritt som möjligt.

– Man måste vara knivskarp när man gör något sådant här. Jag ville inte tänka på annat när vi gjorde det - alla var förberedda och ville bara få det överstökat, konstaterade stjärnan.
Frågan är bara hur Cruise kan komma att toppa det här i "Mission: Impossible 8".
 
Mission: Impossible- Dead Reckoning Part One" släpps på bio den 12 juli. Kommer ni att se Tom Cruises dödsföraktande stunts i sommar?
| 21 juni 2023 21:45 |