Film

Skribent

Viktor Eriksson

7 juni 2024 | 19:30

Tom Cruise hyllar “Edge of Tomorrow” på filmens 10-årsdag

Skådespelaren avslöjar samtidigt att det inte var den lättaste filmen att spela in.
Tom Cruise har Instagram. Även om filmstjärnan inte postar inlägg särskilt ofta såg han i alla fall till att göra det för att uppmärksamma 10-årsdagen för hans sci-fi-film “Edge of Tomorrow” som hade premiär 2014.
 
Filmen handlar om en framtid där majoriteten av Europa ockuperats av en utomjordisk ras och där den kommunikationsansvarige officern William Cage (Tom Cruise) blir tvingad att dela i ett uppdrag mot utomjordingarna, trots att han har mycket liten stridsvana. Väl slagfältet dör Cage, varpå han vaknar upp direkt tidigare samma dag och inser att han på något sätt fastnat i en tidsloop.
 
“Edge of Tomorrow” är ursprungligen baserad på Hiroshi Sakurazakas manga “All You Need is Kill” och fick ett fint mottagande när den släpptes. Filmen har återkommande hyllats som en originell och kreativ sci-fi-actionfilm. Bland skådespelarna syns Bill Paxton, Brendan Gleeson och inte minst Emily Blunt som gjorde ett ikoniskt actionframträdande, något som Tom Cruise själv nu vill uppmärksamma.
 
“Jag vill ta tillfället i akt att tacka Emily Blunt än en gång för att vara en så bra vän och briljant skådespelerska. Jag älskar hennes framträdande i den här filmen. Hennes dedikation. Hennes humor. Hennes sårbarhet och styrka. Hon gav allt”, skriver Tom Cruise på Instagram.
 
Han skriver också att detta var första gången som han arbetade med regissören Doug Liman (tillsammans gjorde de också “American Made”) och att inspelningen på många sätt var en utmaning.
 
“Att sätta tonen var ingen lätt uppgift. Manuset och berättandet från Christopher McQuarrie fick den här filmen att fungera. Tillsammans med hela vårt teams dedikation som såg till att ta den till bioduken. Det var en fullständig glädje att skapa den här filmen tillsammans med er.”
 
Christopher McQuarrie och Tom Cruise har som bekant haft ett fruktbart samarbete även efter filmen. Inte minst vad gäller “Mission Impossible”-serien.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Tom Cruise (@tomcruise)

| 7 juni 2024 19:30 |