Film

Skribent

Sebastian Lind

20 maj 2021 | 21:38

Tom Cruise berättar om hur "Mission: Impossible" förändrade allt

Trots mängder med storfilmer från 80-talet och framåt vägrade Tom Cruise länge att göra några uppföljare. Men "Mission: Impossible" förändrade allt.
Det är i ett bonusklipp från Blu-ray-släppet av första "Mission: Impossible"-filmen som Tom Cruise förklarar varför den långlivade spionserien fick honom på andra tankar. Hans tidigare filmer "hade ingenstans att ta vägen" efter att de tagit slut, enligt stjärnan, men med "Mission: Impossible" fick han en idé som hittills möjliggjort sex filmer och med "Mission: Impossible 7" på väg lagom till maj 2022.
 
– Hur utvecklar vi de här historierna, hur utvecklar vi de här karaktärerna?, frågar sig Tom Cruise.
 
– Hur kommer dialogen se ut med publiken? Jag gör filmer för publiken så jag vill veta vad deras respons kommer att vara. Hur kan jag förbättra, hur kan jag göra det bättre? Hur kommer de här historierna att utvecklas? Och det var då jag kom på idén med olika regissörer för varje [film], förklarar Tom Cruise.
 
Genom att plocka in nya regissörer som John Woo, J. J. Abrams och Brad Bird såg Tom Cruise till att nya förmågor hela tiden fick möjligheten att göra sin tolkning av Ethan Hunt och agentbyrån Impossible Missions Force. Valet att fortsätta utveckla Mission: Impossible-universumet har också blivit en kassasuccé, då Mission: Impossible-serien beräknas ha dragit in drygt 3,6 miljarder dollar bara i biljettintäkter, enligt The Numbers.
 
Vän av ordning vill så klart påpeka att de senaste två filmerna i serien, "Mission: Impossible – Rogue Nation" och "Mission: Impossible – Fallout", faktiskt haft samma regissör – Christopher McQuarrie. Han återvänder även för att regissera kommande "Mission: Impossible 7" och "Mission: Impossible 8", så Tom Cruise verkar trots sitt tidigare resonemang ha gjort en helomvändning på senare år.
| 20 maj 2021 21:38 |