Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2021 | 22:05

Tom Cruise återlämnar sina Golden Globes

Protesterna mot HFPA växer, och nu står det klart att 2022 års gala ställs in.
Det blir ingen Golden Globe-gala nästa år. TV-kanalen NBC har valt att ställa in sändningen efter senaste tidens kritik mot Hollywood Foreign Press Association.
 
ANNONS: Happy Plugs - kolla in marknadens snyggaste hörlurar

"Vi tror på att HFPA vill genomföra en meningsfull förändring. Men den här typen av förändring kräver tid och arbete, och vi känner starkt att HFPA behöver ta sin tid för att göra det på rätt sätt. Därför kommer NBC inte att sända 2022 års Golden Globes, men vi hoppas att sända showen i januari 2023", kommenterar man till Deadline.

Protesterna mot HFPA började i februari, efter en artikel som avslöjade att det inte finns några svarta medlemmar bland de cirka 80 personer som röstar fram de bästa filmerna och tv-serierna. Det blev startskottet för andra vittnesmål om hur oseriös organisationen är. Det vittnas om hur journalisterna inom HFPA ställer sexistiska och okänsliga frågor under presskonferenser, och blir bortskämda med resor och events.

Under förra veckan valde företag som Netflix, Amazon och WarnerMedia att bryta sitt samarbete med HFPA tills de ser en väsentlig förändring inom organisationen.

Hollywoodstjärnan Tom Cruise är den senaste att mana till bojkott. Variety skriver att han har valt att skicka tillbaka sina tre Golden Globes i protest. Cruise vann stayetterna för "Född den fjärde juli", "Jerry Maguire" och "Magnolia". Frågan är om fler skådespelare hakar på och återlämnar sina glober?
 
HFPA har lovat att få in mer mångfald i juryn och åtgärda sina etiska problem. 
 
| 10 maj 2021 22:05 |