Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 maj 2016 | 21:00

Tom Cruise är död - i alla fall enligt nya serien "Preacher"

Vad som började som ett roligt skämt bland skaparna fick stå kvar i manus för serien med premiär idag.
Tom Cruise har dött. I alla fall om man frågar "Breaking Bad"-producenten Sam Catlin, som deltog vid premiären i Hollywood för sin nya serie "Preacher", med premiär idag på Viaplay.

Det hela började med ett galet skämt som fick stå kvar i manus då ingen någonsin satte stopp för det. I det första avsnittet kommer en ande ner på Jorden och tar över en afrikansk präst, som för ett ögonblick faller till marken i chock. Hans församling är tagna och han inser att han har fått en helt ny kraft och börjar kalla sig för "den utvalde". Men anden är inte nöjd med kroppen och lämnar honom - vilket resulterar i att prästen sprängs i en blodig explosion av inälvor. Det är först den nya värden som anden slår sig till rot i som blir vår huvudkaraktär: Jesse Custer, spelad av Dominic Cooper.

Det framgår att anden tidigare har letat sig igenom andra troende kroppar på jakt efter den rätta. Den har bland annat intresserat sig för scientologikyrkan - närmare bestämt för Tom Cruises kropp. Precis som för den afrikanska prästen tog det kål på Cruise.

På så sätt etablerar serien att det krävs någon alldeles särskild för att hantera den mäktiga anden inuti, samtidigt som det skvallrar om vilket sorts humor och utflippning vi kan vänta oss ifrån "Preacher", som är baserad på serietidningen av Garth Ennis och Steve Dillon, skapad av AMC.

Teamet vill dock understryka att det inte är ett en elak kommentar om Tom Cruise och att de bara skämtar om folk de gillar. Tompan har själv inte gett någon offentlig kommentar på skämtet, men skaparna säger till The Hollywood Reporter att de tror att han uppskattar det. Seth Rogen är en av författarna bakom serien och säger:

- Jag tycker att det hade varit roligt om någon sprängde mig!

Vad anser du om den här öppningen? Löjligt och osmakligt, eller uppfriskande och skitkul?
| 23 maj 2016 21:00 |