Film

Skribent

MovieZine

4 januari 2020 | 12:00

Todd Phillips vill se en Batman-film i sitt "Joker"-universum

"Det är ett vackert Gotham."
Bruce Wayne är bara barnet i Todd Phillips "Joker". Men filmskaparen skulle vilja se hur en Batman-film kan se ut i hans 70-talsinspirerade version av Gotham City. Phillips - som är starkt Oscarstippad för sin mörka DC-film - uttryckte sin dröm i en intervju med Variety:

- Det är ett vackert Gotham. Jag hade velat se någon ta sig an Batman och hur det kan se ut i den här versionen av Gotham. Jag säger inte att jag ska göra det. Men vad som var intressant för mig var frågan: "Vilken slags Batman skulle vårt Gotham skapa?"
 
 
I Phillips version antyds det att Arthur Fleck (som senare blir Jokern) och Bruce Wayne har samma pappa. Men trots det kommer nästa Batman-film inte ha några kopplingar till "Joker", som är en helt fristående spinoff.

Trots ihärdiga rykten om en uppföljare finns det inga officiella planer på en ny film om Jokern med Joaquin Phoenix (än).

Robert Pattinson axlar manteln i Matt Reeves "The Batman" år 2021, en film som antagligen kommer bygga upp ännu ett nytt Gotham och ge oss en annan version av den brottsbekämpande miljardären.
| 4 januari 2020 12:00 |