Serie

Skribent

MovieZine

2 januari 2024 | 10:30

Tittarrekord för "Trolltider" - den mest streamade julkalendern någonsin

I snitt tittade 1,28 miljoner på varje avsnitt på Play, och ytterligare 700 000 följde "Legenden om bergatrollet" på tv.
Årets julkalender på SVT, "Trolltider – legenden om bergatrollet", är den mest sedda julkalendern någonsin. Inget annat program har nått en så stor publik inom en månad på SVT Play. I snitt har de 24 avsnitten haft en onlinepublik på 1,28 miljoner vilket är rekord.
 
– Det är fantastiskt att vår julkalender har lyckats trollbinda publiken, att de har tagit den till sina hjärtan och följt med ända fram till julafton. Det är en historia som har lyckats fånga tittare i alla åldrar, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama. 
 
Många har även sett julkalendern på SVT1 där tittarsiffrorna i snitt ligger på 702 000 för samtliga 24 avsnitt (livetittning), enligt ett pressmeddelande.
 
"Trolltider – legenden om bergatrollet" är en fristående fortsättning på klassikern "Trolltider" från 1979, en av de mest älskade julkalendrarna någonsin. I rollerna ser vi bland andra Matilda Gross, Ossian Skarsgård, Kjell Bergqvist, Katarina Ewerlöf, Malte Gårdinger, Nour El Refai, Helmon Solomon och Hampus Hallberg.
 
På SVT Play finns nu även programmet "Bakom Trolltider" där man följer skådespelarna under inspelningen.
 

Så blir Julkalendern 2024: "Snödrömmar"

 
Efter "Trolltider" kan tittarna nästa år se fram emot ett spännande juläventyr i en magisk fjällvärld. I "Snödrömmar" följer vi två samiska flickor, systrarna Ristin och Aila, som blir indragna i ett mysterium. De måste trotsa sina rädslor, lyssna på sina drömmar och bege sig långt in i naturens mysterium för att kunna rädda sin skidort.
 
Barnens roller spelas av Ellá Márge Nutti och Hedvig Åhrén. I övriga roller ser vi bland andra Olle Sarri, Christine Meltzer, Shirley Clamp och Måns Nathanaelson.
| 2 januari 2024 10:30 |