Film

Skribent

MovieZine

7 januari 2024 | 11:00

Tittarna hyllar Netflix nya överlevnadsdrama: "Väldigt gripande"

Spaniens Oscarsbidrag gör succé på svenska Netflix - har du sett helgens mest streamade film?
Spanska dramat "Snöns brödraskap" gör succé på svenska Netflix. Sedan premiären i torsdags har den snabbt klättrat upp på topplistan och tagit över förstaplatsen som den mest streamade filmen.
 
Regissören J.A. Bayona skildrar den sanna historien om flygkraschen i Anderna 1972, där ett helt rugbylag med familjer fanns ombord. De unga männen får kämpa mot omöjliga odds, kyla och hunger, för att hålla sig vid liv - samtidigt som sökinsatsen avbryts då de förmodas vara döda...
 
 
Den sanna berättelsen har både gripit tag och skakat om tittarna. I Facebookgruppen Bäst på Netflix är "Snöns brödraskap" en av de mest omtalade filmerna just nu. "Väldigt gripande", säger många Netflix-prenumeranter.
 
"Kanonbra, satt fängslad hela tiden. Kan varmt rekommendera denna film som inte kommer glömmas i första taget" tycker en tittare.
 
"Såg den ikväll mycket bra. Förundras över människors styrka" skriver en annan.
 
"Tycker den var väldigt bra, gripande. Bra insats från skådisarna."
 
"Väldigt sevärd och välgjord! 5 av 5."
 
 

Bättre än "Alive"?

 
Flera jämför "Snöns brödraskap" med 1993 års starka dramafilm "Alive" som skildrade samma händelser. Men vilken är egentligen bättre?
 
"Snöns brödraskap känns mer realistiskt, den är mer närgående och känslomässigt jobbig och skrämmande. En mycket välgjord film om överlevnadsinstinkt och kamp. Det enda negativa var att filmen är lite för lång hursomhelst så kan jag rekommendera denna film" enligt en kommentar.
 
"Riktigt bra... bättre än första filmen" skriver en person.
 
"Bättre än "Alive". Realistisk närvarande känslosam. Istället för det vanliga amerikanska."
 
"Alive är svårt att slå! Den hade ju allt! Men då jag är från Chile så var det kul att höra spanska. För men kändes det mer verkligt", berättar en medlem i gruppen.
 
 

"Alldeles för lång"

 
Några tittare har däremot problem med speltiden på över 2 timmar och 20 minuter, och menar att regissören Bayona inte lyckas hålla intresset uppe hela vägen:
 
"Bra, men alldeles för lång."
 
"Tycker den var alldeles för långrandig och sämre än den tidigare filmen."
 
"Det är problemet med dagens filmer. 1,40 räcker gott. Två timmar för ett epos" kommenterar en person.
 
"Snöns brödraskap" finns nu att streama på Netflix. Vad tycker ni som sett filmen? Kommentera gärna nedan.
 
| 7 januari 2024 11:00 |