Serie

Skribent

MovieZine

12 juli 2017 | 18:00

10 tv-serier värda att spendera sommaren med på HBO Nordic

Letar du efter bra tv-serier att streama i sommar? HBO Nordic fortsätter att leverera spännande premiärer, och det är inte bara "Game of Thrones" som finns att kolla in.
Här är tio intressanta serier som sänds på HBO Nordic i sommar. Några återvändande favoriter, och några nya skapelser att bekanta sig med.
 

Game of Thrones

 
 
"The real war is between the living and the dead. And make no mistake, the dead are coming." Det stora kriget närmar sig med stormsteg, och fansen kan knappt bärga sig. Jättesuccén "Game of Thrones" kräver ingen närmare introduktion. Näst sista säsongen har premiär 17 juli.
 

Snowfall

 
 
"Snowfall" utspelar sig i USA 1983, närmare bestämt Los Angeles, en stad som på många sätt förändras när den så kallade crackepidemin bryter ut. Kriminaldramat är skapat av John Singleton - mannen som bland annat har gett oss den urbana klassikern "Boyz n the Hood" (1991) och 2000-talets tuffa "Shaft"-nytolkning, och som dessutom regisserade ett av de skarpaste avsnitten i fjolårets bästa serie "Fallet O.J. Simpson". FX-serien hade premiär den 6 juli.
 

Insecure

 
 
Charmiga Issa Rae och hennes lika charmiga, och smått aviga, karaktär Issa Dee återvänder med en andra säsong av "Insecure" 24 juli. Rae slog igenom med indiewebbserien "Awkward Black Girl", och precis som den handlar "Insecure" om små, vardagliga dråpligheter och huvudpersonens smått tafatta försök att finna en plats i tillvaron.
 

Difficult People

 
 
Säsong 3 av Julie Klausners komediserie "Difficult People", som har producerats av Amy Poehler, har premiär den 9 augusti. Precis som titeln antyder handlar den om människor som kanske inte alltid är så lätta att tycka om. De två inte särskilt framgångsrika New York-komikerna Julie Kessler och Billy Epstein är bittra, plumpa och egocentriska. Men mycket roliga i sin hatiska och missunsamma inställning till omvärlden.
 

Ray Donovan

 
 
Showtimes mörka och hyllade krimdrama "Ray Donovan" handlar om antihjälten, utmärkt spelad av Liev Schreiber, som har namngett serien. Han är en professionell "fixer" för Los Angeles rika och kända elit - en man som kallas in när en stökig och smutsig situation måste städas upp med mutor eller hot. Säsong 5 har premiär den 7 augusti.
 

Wataha

 
 
Mer mörk tv blir det i det polska HBO-originalet "Wataha" som utspelar sig vid gränsen mellan Polen och Ukraina och behandlar ämnen som terrorism, trafficking och korruption. Efter att en bombattack har dödat flera gränsvakter försöker militärkaptenen Wiktor Rebrow reda ut vad som egentligen har hänt. "Wataha" hade premiär redan 2014, den 15 juli kommer den sexdelade serien till Sverige.
 

The Garden of Bronze

 
 
Det förbryllande latinamerikanska HBO-mysteriet "The Garden of Bronze" - vars originaltitel lyder "El Jardín de Bronce" - handlar om ett ungt par vars liv förändras för alltid när deras 4-åriga dotter försvinner spårlöst i Buenos Aires tunnelbana. Serien hade premiär 26 juni.
 

Room 104

 
 
Bröderna Jay och Mark Duplass charmade de relativt få tittare som hittade till deras komediserie "Togetherness". Nu är de tillbaka med en ny HBO-skapelse. Hela "Room 104" utspelar sig i ett och samma hotellrum och berättar om människorna som passerar genom det. Dramakomediserien har premiär 29 juli.
 

I'm Dying Up Here

 
 
Med Jim Carrey som producent och fantastiska Melissa Leo i en av rollerna borde "I'm Dying Up Here" ha kunnat bli bättre. Nu blev den istället en ganska ostadig och ojämn, om än sevärd, berättelse om ståuppscenen i 70-talets Los Angeles. Tidsandan är snyggt fångad och medan serien tyvärr faller rätt så platt som drama lyckas den hyfsat som komedi. "I'm Dying Up Here" hade premiär 5 juni.
 

Fear the Walking Dead

 
 
Populära "The Walking Dead" rullade i sju säsonger. Spinoffen till den postapokalyptiska sagan hade premiär för sin tredje säsong den 5 juni. "Fear the Walking Dead", som utspelar sig under upptakten till zombieundergången, återanvänder föga förvånande många ingredienser från sin föregångare, men är ändå ett eget spännande och läskigt - om än lite småsegt - drama.
 
Vad ser ni på HBO Nordic just nu? Tipsa i kommentarerna nedan.
| 12 juli 2017 18:00 |