SPONSRAT

Skribent

MovieZine

27 december 2017 | 15:00

12 tv-serier värda att spendera vintern med på HBO Nordic

Letar du efter bra tv-serier att streama i vinter? HBO Nordic fortsätter att leverera spännande premiärer för alla smaker.
Här är tolv intressanta serier som streamar på HBO Nordic just nu. Några återvändande favoriter, och några nya skapelser att bekanta sig med.
 
 

1. SMILF

 
Nykomlingen Frankie Shaw har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i ”SMILF” - en av Showtimes mest sedda nya serier 2017. Den fräscha och frigjorda komediserien följer en ensamstående mamma och hennes kaosartade liv, men på ett sätt vi aldrig tidigare har fått se. Sprickorna i mamma-fasaden får ett nytt och intressant liv tack vare Frankie Shaws sätt att berätta den här historien på. En andra säsong är redan beställd.
 
 

2. The Deuce

 
En av 2017 års mest hyllade tv-premiärer är "The Deuce", serien som tar oss till New Yorks undre värld på 1970-talet då porrindustrin blomstrade. James Franco (i dubbla roller) och Maggie Gyllenhaal har hyllats för sina insatser. Åtta avsnitt finns tillgängliga.
 
 

3. Room 104

 
Antologiserie där enbart miljön är densamma i avsnitt efter avsnitt. Bröderna Jay och Mark Duplass charmade de relativt få tittare som hittade till deras komediserie "Togetherness". Nu är de tillbaka och låter tittarna vara en fluga på väggen i motellrum nummer 104, där udda personligheter passerar och minst sagt oväntade saker kan hända.
 
 

4. Vikings

 
Striderna om Kattegatt fortsätter när historiska "Vikings" går in i sin femte säsong, det börjar bli en riktig långkörare med andra ord. Ny i rollistan i år är Jonathan Rhys-Meyers som Bishop Heahmund. Samtliga tidigare säsonger finns också att streama på HBO Nordic.
 
 

5. Knightfall

 
Nykomlingen "Knightfall" är något av en ny kompanjon till "Vikings", med minst lika blodiga strider och rafflande intriger. Det handlar om tempelriddarnas storhetstid och fall i Europa på 1300-talet.
 
 

6. When We Rise

 
Dustin Lance Black som vann en Oscar för sitt manus till "Milk" är tillbaka. Även den här gången handlar det om verkliga personer som kämpade för homosexuellas rättigheter. I fyra avsnitt får vi följa en grupp modiga karaktärer från 1970-tal till nutid, via Pride-parader, fördomar och en förödande aids-epidemi.
 
 

7. Runaways

 
Marvel-fans gör bäst i att skippa "Inhumans" och kolla in höstens andra nykomling från superhjältefabriken, nämligen "Runaways". Vi följer ett gäng ungdomar med superförmågor som avslöjar att deras föräldrar inte är vilka de utger sig för att vara.
 
 

8. Gunpowder

 
Väntan på "Game of Thrones" sista säsong kan bli lång, men den som längtar efter mer Kit Harington kan redan nu knäppa på "Gunpowder". Denna brittiska, historiska serie handlar om Guy Fawkes och Englands första terrorplaner år 1605. Remember, remember, the fifth of November... 
 
 

9. The Chi (premiär 8 januari)

 
Showtimes ”The Chi” utspelar sig i ett av Chicagos tuffa områden, där såväl barn som vuxna försöker klara vardagen. HBO Nordic beskriver serien som ”ett starkt drama om arbetarklassen som påminner oss om att oavsett allt är människans vilja stark och att hoppet aldrig dör”.
 
 

10. The Magicians (säsong 3 har premiär 11 januari)

 
”The Magicians” är Syfy-serien som kallats för ”Harry Potter för vuxna” och utspelar sig på Brakebills University, en hemlig institution som specialiserar sig på magi. Ett gäng unga vänner upptäcker att den magiska fantasivärld de läst om som barn är verklig – och utgör ett hot mot hela mänskligheten.
 
 

11. Britannia (premiär 19 januari)

 
Serien utspelar sig runt 50 år e.Kr. då romerska soldater anländer till ön Britannia. Där pågår redan ett inbördeskrig mellan de olika klanerna, dessutom går rykten om övernaturliga hot på ön. För dig som saknar "Game of Thrones" finns gör gott om maktkamper och mystik, tuttar och våld. Hela första säsongen släpps på samma dag, den 19 januari.
 
 

12. Mosaic (premiär 23 januari)

 
Steven Soderberghs nya miniserie är ett mordmysterium i sex delar, med bland andra Sharon Stone och Garrett Hedlund i rollistan. Alla scener släpptes nyligen i en experimentell app där tittarna själva kan pussla ihop sin version av händelseförloppet. Tyvärr finns appen bara utgiven i USA, vi får nöja oss med Soderberghs vision - inte helt fel det heller. Alla sex avsnitt släpps under samma vecka.
 
Andra premiärer på HBO Nordic framöver är:

Strike Back (säsong 5) - 3 januari
Divorce (säsong 2) - 15 januari
Crashing (säsong 2) - 15 januari
The Path (säsong 3) - 18 januari
High Maintenance (säsong 2) - 20 januari
Vampire Diaries (säsong 7) - 1 februari
 
Vad ser ni på HBO Nordic just nu? Tipsa i kommentarerna nedan.
| 27 december 2017 15:00 |