Skribent

Alexander Dunerfors

16 november 2012 | 11:45

Tio filmer räcker för Tarantino

Quentin Tarantino, snart 50, antyder att pensionen är nära.

Han hör inte till de regissörer som spottar ur sig filmer på löpande band, men en ny Tarantino-rulle är alltid en helig stund för fans och filmälskare. Premiären av "Django Unchained" är runt hörnet, men hur länge till får vi egentligen njuta av hans skruvade, våldsamma historier?

- Jag vill inte bli en gammal man som gör film. Regissörer blir inte bättre med åldern. De sämsta filmerna kommer vanligtvis i slutet av deras karriärer, säger 49-åringen i en intervju med Playboy.

- Jag befinner mig på en resa som måste få ett slut. Jag vill jobba fram emot något. Tio filmer på min meritlista vore nice. Jag har gjort sju. Visst, ändrar jag mig och kommer på en ny historia, kan jag alltid komma tillbaka. Men att sluta vid tio är också ett helt okej konstnärligt beslut.

Bland Tarantinos tilltänkta projekt finns en tredje "volym" i Kill Bill-serien, och också en film som kan binda samman "Inglourious Basterds" och "Django Unchained" som en tematisk trilogi. "Django Unchained" har biopremiär 18 januari.

Läs MovieZines senaste intervju med Quentin Tarantino här...

Vilken av Tarantinos filmer är din favorit? Kommentera nedan.

| 16 november 2012 11:45 |