Film

Skribent

Viktor Eriksson

26 februari 2024 | 20:00

Timothée Chalamet säger att han överväger att bryta mot Leonardo DiCaprios råd

“Om manuset var riktigt bra och regissören var riktigt bra så hade jag övervägt det.”
Timothée Chalamet har tidigare avslöjat att Leonardo DiCaprio en gång gav honom karriärrådet “Inga tunga droger och inga superhjältefilmer”. DiCaprio själv har aldrig gjort en superhjältefilm och detsamma gäller än så länge även för Chalamet.
 
Men i en ny intervju med The New York Times säger skådespelaren att det kanske ändå inte är helt omöjligt.
 
– Leonardo DiCaprio sa till mig, “Inga superhjältefilmer, inga tunga droger” vilket jag tyckte var väldigt bra. Jag följer båda! säger Chalamet och fortsätter.
 
– Men filmen som gjorde att jag ville bli skådespelare var en superhjältefilm, “The Dark Knight". Om manuset var riktigt bra och regissören var riktigt bra så hade jag övervägt det.
 
“The Dark Knight” släpptes 2008 och regisserades av Christopher Nolan. Filmen fick ett enormt genomslag och blev snabbt ett exempel på hur historier om superhjältar också göras till stor filmkonst.
 
– Heath Ledgers framträdande i den filmen drabbade mig så hårt och jag visste efteråt att jag ville bli skådespelare, berättade Timothée Chalamet under 2018 i samband med att han tog emot pris från New York Film Critics Circle Awards för sin insatts i “Call Me by Your Name”.
 
Vad för superhjälte, manusförfattare och regissör som skulle kunna få Timothée Chalamet att överväga det hela avslöjar han dock inte. 
 
Vilken superhjälte och regissör hade du velat para ihop Timothée Chalamet med? 
 
| 26 februari 2024 20:00 |