Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 maj 2018 | 23:00

"Timeless"-skaparen vädjar till fansen att rädda serien ännu en gång

NBC lade ned "Timeless" redan efter den första säsongen ifjol, men räddades då av fansens kärlek och fick en ny säsong trots allt. Nu behöver de hjälp igen.
Som några av er kanske minns lades "Timeless" ned ungefär vid den här tiden förra året. Tittarsiffrorna har aldrig riktigt varit starka nog, även om de är konstanta och verkar uppskattas väldigt mycket av de som faktiskt valt att följa serien. Så mycket att NBC ändrade sig några dagar efter nedläggningen senast.
 
NBC, som visar serien i USA, kör ut avsnitten klockan 22.00 på söndagskvällarna - något som både fans och seriens skapare tycker är alldeles för sent för vad som på många sätt kan beskrivas som en utbildande, underhållande familjeserie. Under den kommande söndagens (dubbla) finalavsnitt kommer "Timeless" därför att sändas en timma tidigare än vanligt, redan 21.00 med andra ord. 
 
 
Enligt "Timeless"-skaparen, Eric Kripke, beror en möjlig tredje säsong helt på om söndagens tittarsiffror blir bra nog. Här i Sverige läggs de nya avsnitten ut kl. 20.00 på Viaplay, varje onsdag. Även om seriens framtid troligtvis inte avgörs baserat på hur de svenska tittarsiffrorna ser ut, kan det knappast skada att se finalavsnitten så snabbt som möjligt nästa onsdag.
 
Tycker du att "Timeless" är värd en tredje säsong - eller gör NBC rätt i att fundera på att lägga ned serien för gott? Kommentera gärna nedan!
| 7 maj 2018 23:00 |