Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 januari 2023 | 09:00

Vad händer med ”Borderlands”-filmen? En ny regissör tar över registolen

”Deadpool”-regissören Tim Miller tar hand om några veckors reshoots med Eli Roths godkännande.
”Deadpool”-regissören Tim Miller får lov att piffa upp den kommande tv-spelsfilmen ”Borderlands”. Han har fått kliva in för två kompletterande inspelningsveckor.
 
Det är inget dramatiskt och ingen har fått sparken, påstår Deadline - regissören Eli Roth var helt enkelt upptagen med inspelningen av sin nästa film "Thanksgiving". Ryktet online säger dock att "Borderlands" blev så dåligt emottagen internt att studion beordrade reshoots med en annan regissör.
 
Miller är också känd för (den mindre lyckade) "Terminator: Dark Fate".
 
 
I den efterlängtade ”Borderlands”-filmen får vi se Cate Blanchett som en ökänd laglös, Lilith, som försöker ta sig hem till planeten Pandora (inte den Pandora) och hitta skurken Atlas saknade dotter. Hon bildar team med bland andra elitsoldaten Roland (Kevin Hart), en tonårig sprängexpert (Ariana Greenblatt), forskaren Tennis (Jamie Lee Curtis) och den kvicka roboten Claptrap (Jack Black) och tillsammans får de ta sig an utomjordiska monster och farliga rymdbanditer.
 
Manus skrevs av Eli Roth tillsammans med Craig Mazin, mannen bakom tv-serien "Chernobyl" och kommande "The Last of Us".
 
Redan i början av 2020 blev det klart att den actionspäckade spelserien "Borderlands" skulle bli film av Eli Roth. Sommaren 2021 var filmen färdiginspelad, så väntan har varit lång för alla fans. Nu får vi se om de hinner med premiär i år, eller om filmen dröjer till 2024.
| 8 januari 2023 09:00 |