Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 januari 2023 | 10:00

Eli Roths fejktrailer blir långfilm - efter 15 år

"Thanksgiving" var en av alla trailers som spelades in för Rodriguez & Tarantinos "Grindhouse"-projekt.
Trailern släpptes 2007. Femton år senare är det dags att spela in filmen.
 
Eli Roth har äntligen fått tummen ur för att göra verklighet av "Thanksgiving", en av de fejktrailers som följde med Grindhouse-filmerna "Planet Terror" och "Death Proof". Här serveras det en slasher av den gamla blodiga skolan när en mördare plågar en småstad redo för sitt årliga firande. (Spara på era kalkonskämt tills filmen kommer ut.)
 
- Att spela in trailern var så kul eftersom varje tagning var en money shot. Det var antingen en halshuggning eller naket. Det är så löjligt, så absurt. Så fel och sjukt att det blev rätt, berättade Eli Roth i en intervju kring premiären.
 
 
Engagerade fans har fått vänta länge, och redan 2010 skrev vi om att Roth hade ett långfilmsmanus på gång. Men nu händer det - Deadline skriver att inspelningen drar igång i mars. Därför blir regissören också tvungen att skippa reshoots-arbetet på egna filmen "Borderlands" och överlämna det till Tim Miller.
 
Mer om "Thanksgiving"-trailern och filmplanerna i videon nedan:
 
 
Grindhouse-projektet var en idé av Robert Rodriguez och Quentin Tarantino, som ville efterlikna exploitation-rullarna från 1970-talet med en egen double-feature. De kom med fem fejkade trailers av bland andra Edgar Wright ("Don't") och Rob Zombie ("Werewolf Women of the SS").
 
Rodriguez har sedan dess gjort långfilm av sin egna "Machete"-trailer, och kort därefter blev även Jacob Eiseners "Hobo with a Shotgun" film.
| 8 januari 2023 10:00 |