Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 november 2023 | 13:30

Tim Allen hotar med en fortsättning på "Tummen mitt i handen"

Att göra återbesök hos gamla komediserier är onekligen på tapeten. Efter "Frasier" kan en annan 90-talsklassiker får samma behandling. Åtminstone verkar Tim Allen sugen på det.
Veteran-komikern Tim Allen är aktuell med andra säsongen av julserien "Nu är det jul igen", som i sin tur följer på filmerna på samma tomtetema. Med anledning av det intervjudes tomtefar Tim av The Messenger, och då kom ämnet om en reboot eller uppföljare till hans genombrottsserie "Tummen mitt i handen" naturligtvis upp.
 
- Jag träffar Richard Karn en hel del. Och jag pratar med pojkarna. Jag närvarar som en av deras vänner. Vi håller på att prata om en spinoff.
 
Rickard Karn spelade förstås Tim Allens alter-go Tim Taylors kollega och ständige hackkyckling Al Borland. Pojkarna ifråga är Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, och Taran Noah Smith, som spelade Tim Taylors söner Brad, Randy och Mark. Tim Allen forsätter med att beskriva ett evenutellt upplägg:
 
- Det är kul, en av konversationerna vi haft nyligen är hur konstigt det vore om "Tummen mitt i handen" handlade om barnens barn. Om alla hade egna barn, och jag är farfar. "Tummen mitt i andra handen" eller något i den stilen. Vi har snackat om det.
 
Snacka går ju, men huruvida det leder till något är ännu oklart. Om kan intresset för nya "Frasier" även leda till något mer för Tim Allens gamla verktygsshow.
 
"Tummen mitt i handen", som baserades på Allens ståuppkomik, följer en verktygsfixerad programledare och hans famljeliv. Den sändes i åtta säsonger under större delen av 90-talet och uppskattades mer av publiken än av kritikerna.
 
Alla åtta säsonger finns att streama hos Disney+.
| 17 november 2023 13:30 |