Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

22 november 2018 | 09:15

”Tillbaka till framtiden” är filmserien folk helst vill se mer av

Great Scott! 80-talsfilmerna om Marty McFly slår både ”Toy Story” och ”Avatar” i en ny undersökning.
I en guldera för remakes och uppföljare kan det kännas som att ingen franchise står säker mot att återupplivas för en ny generation. Vi har sett många onödiga reboot-försök komma och gå, men det finns också de filmer som publiken inte fått nog av.

En undersökning från Hollywood Reporter visar att ”Tillbaka till framtiden” är filmserien som amerikansk publik helst vill se komma tillbaka med en ny del. Kanske beror det på att Robert Zemeckis klassiska 80-talskomedier om tidsresorna Marty McFly och Doc Brown än så länge inte har sabbats av en rad moderna uppföljare?

”Tillbaka till framtiden” toppar listan där 71 procent kan tänka sig att se en fortsättning. Den följs av ”Toy Story”, ”Indiana Jones” och ”Jurassic Park” - samtliga filmserier som har en ny film på väg.

Biosuccéer som ”Star Wars” och ”Avengers” fick något låga siffror med 63 respektive 57 procent. Strax över hälften av de tillfrågade kan tänka sig att köpa biljett till en ny ”Hunger Games”- eller ”Matrix”-film. Fler än 2000 amerikanska läsare deltog i undersökningen.

Så bli inte förvånad om Hollywood fortsätter att försöka tjäna pengar på en välbekant titel, så länge publiken föredrar något de redan känner till och gillar:

- Konsumenterna kräver reboots och uppföljare, vilket är goda nyheter för studios som vill kapitalisera på den nostalgiska känslan, säger en expert till THR.

Dessvärre verkar just ”Tillbaka till framtiden 4” vara önsketänkande, då regissören Robert Zemeckis själv har sagt: ”Över min döda kropp!”
| 22 november 2018 09:15 |