Spel

Skribent

Viktor Eriksson

8 mars 2024 | 21:45

Tidigare Xbox-chefen: Microsoft överväger att sluta göra Xbox

Tror att Sony kommer vara avgörande för om spelvärlden just nu befinner sig i den sista konsolgenerationen.
Den tidigare Xbox-chefen Peter Moore berättar i en ny intervju med IGN att han är övertygad om att Microsoft just nu diskuterar ifall Xbox har en framtid eller inte. Peter Moore var chef för Xbox under Xbox 360-tiden och innan dess var han chef för Sega of America i samband med att företaget beslutade sig för att lägga ner sin spelkonsol Dreamcast.
 
– Siffrorna ljuger inte, säger Peter Moore gällande att marknaden för spelkonsoler inte blivit större de senaste åren.
 
– Du har en generation nu som det är mer troligt att de kommer använda sina smartphones för allt, inklusive spelande.
 
Han säger att konsoler var attraktiva en gång i tiden för att de var så tekniskt smidiga att använda, men att han tror Microsoft idag tittar på att låta molnet och tjänster som Game Pass ersätta hårdvara.
 
– Jag tror inte att folk spelar mindre, jag tror folk bara spelar annorlunda. Och du ser mer och mer en generation som inte kommer att sitta ner en kväll framför TV:n och köra det som råkar vara veckans hetaste spel.
 
Han pekar också på att vi idag inte har walkmans, Ipods eller liknande utan istället strömmar musik via tjänster som Spotify och SoundCloud.
 
– Spelandet är inte immunt mot de här förändringarna inom teknik tittar-, lyssnar- och spelarvanor.
 
På frågan om vi just nu kan befinna oss i den sista konsolgenerationen så tror Peter Moore att det i viss mån kommer att hänga på Sony som gör spelkonsolen Playstation. 
 
– Sony är i hög grad ett hårdvaruföretag så jag skulle säga att det är din barometer. Inte Microsoft. Microsoft tror jag hade älskat om allt flyttades över till molnet.
 
Håller du med Peter Moore? Hur har ditt eget spelande förändrats de senaste åren?
| 8 mars 2024 21:45 |