Skribent

Andreas Samuelson

11 mars 2016 | 18:00

Tiden går snabbt! Stjärnorna som fyller 30 i år

Liksom med våra egna barn i släkten så går tiden snabbt med unga filmstjärnor och plötsligt är de vuxna. Här är några kanske lite oväntade 30-årsfirare från i år.
Vissa av dem tog vi till våra hjärtan redan när de var små knott, andra ser fortfarande ut att vara 20. Visste du att dessa stjärnor fyller 30 i år? 

Jamie Bell (14 mars)
Japp, självaste “Billy Elliott” är vuxen på riktigt nu. Britten som 14 år gammal debuterade med dunder och brak i succéfilmen från 2000 har sedan dess medverkat i allt från “King Kong” till “Nymphomaniac” och sågs senast som The Thing i utskällda “Fantastic Four”-rebooten.

Jai Courtney (15 mars)
Australiensaren som kom från ingenstans och under en period på fem år hann presentera sig inför publiken via franchise-filmer som “A Good Day to Die Hard”, “Divergent”, “Terminator: Genisys” och snart som Captain Boomerang i kommande “Suicide Squad”.

Alexandra Daddario (16 mars)
Brunetten debuterade faktiskt redan som 16-åring i såpan “All My Children”. Sedan dess har vi sett henne i storfilmer som “Texas Chainsaw 3D” och “San Andreas”. Kanske får hon ett ordentligt genombrott med huvudrollen i kommande “Baywatch”-filmen?

Lady Gaga (28 mars)
The one and only. Få artister i Gagas ålder är lika berömda - och populära. Efter ett otroligt genombrott som 22-åring har hon nu vandrat in på skådespelandets bana med sin Golden Globe-nominerade insats i “American Horror Story”. Nu väntar bara den stora filmrollen.

Amber Heard (22 april)
Blondinen tillika Fru Johnny Depp har mestadels fått spela snygg i filmer av varierande kvalité men gjorde inte illa ifrån sig i “The Danish Girl”. Vi ser fram emot henne som Mera i DC Comics “Aquaman” och “Justice League”.

Lena Dunham (13 maj)
Kanske den mest framgångsrika skådespelerskan + regissören + manusförfattaren + producenten ur sin generation. Efter fem år med “Girls” vill vi se henne rocka filmduken. Men visste du att hon var 911-rösten i skräckisen “The House of the Devil” som ung?

Robert Pattinson (13 maj)
Från talang till... tja, en åtminstone tidigare populär flickidol. Nu när “Twilight”-filmerna är avslutade så har stackars R-Patz inte upplevt någon större framgång på vita duken. Men den som väntar får se. Utan jobb är han inte - två filmer med David Cronenberg är inte fy skam.

Megan Fox (16 maj)
Sin generations Meryl Streep var det någon som sade? Vampen är klart roligare off-screen (som när hon kallade Michael Bay för Hitler) men vi ger henne credd för självironiska inhopp i “The Dictator” och “This is 40”. Fans kan se fram emot “Turtles 2”.

Shia LaBeouf (11 juni)
Apropå “Transformers”, Fox gamla motspelare som gick från charmig barnstjärna till världens underligaste “konstnär” börjar också bli gammal. Personligen minns jag honom bäst från “Holes” men i framtiden lär han bli bäst ihågkommen med en papperspåse över huvudet.

Ashley & Mary-Kate Olsen (13 juni)
Hollywoods kändaste (och rikaste?) tvillingar charmade hela världen som Michelle i “Huset fullt” på 90-talet och krossade lika många hjärtan när de vägrade återvända till rebooten. Idag sysslar de med kläder men inbitna fans kan nog hitta deras franchise-DVD:s i valfri rea-låda.

Lindsay Lohan (2 juli)
Vi behöver inte gräva ner oss i Lohans olycka mer än att nämna att senaste filmrollen var i “Scary Movie 5” för tre år sedan. Vi kan påminna oss om att hon faktiskt var begåvad i “Mean Girls” och “Freaky Friday”. Den ständigt efterlängtade comebacken...

Armie Hammer (28 augusti)
Snubben med Amerikas boy-next-door-look haltade lite i karriären med “The Social Network” (bör vi nämnda “The Lone Ranger”?). Men vi är glada åt framgången med “Mannen från U.N.C.L.E.” och ett kul inhopp i “Entourage”. Mer sådant tack!
| 11 mars 2016 18:00 |