Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 juli 2013 | 00:01

"The Wolverine" drar ner på action

Förvänta dig inte ännu en typisk X-Menfilm, säger regissören James Mangold.

"X-Men Origins: Wolverine" är ett minne blott. I sommar är det upp till James Mangold att ge publiken en ny dos av den ilskne mutanten, med ett äventyr som tar vid där "X-Men 3" slutade. Men bland sommarens storfilmer sticker den ut - med mindre förstörelse och mer av en intern konflikt.

- Vi försöker göra något mörkare och mer personligt. Jag ville dra ner på action och göra en film i mindre skala. Filmerna om Superman och de andra stora hjältarna har gjort att vi inte vill tävla med städer som faller och arenor som exploderar. Jag ville göra en film om karaktärer. Det är nog en av de få storfilmer någonsin där världen överhuvudtaget inte är i fara, berättar Mangold för MovieZine.

I vår intervju berättar regissören om hur han inspirerats av gamla samurajfilmer och westerns, särskilt "Mannen utanför lagen" med Clintan i huvudrollen. Ja, förutom att hans hjälte är odödlig, och har sylvassa blad mellan knogarna.

- Jag försökte att bygga filmen efter Josey Wales, för jag kände att trots att det tar plats i Japan så handlar det om en ensam figur och hans resa. Jag menar, Hugh (Jackman) talar knappt under de första 35-40 minuterna i filmen. Alla andra har mer dialog än han.

Hela intervjun med James Mangold publiceras inom kort. "The Wolverine" har biopremiär 26 juni.

I videon nedan berättar Mangold och Jackman mer om samurajlegenderna som inspirerade den tystlåtne krigaren:

| 5 juli 2013 00:01 |