Serie

Skribent

Alexander Svensson

6 maj 2024 | 12:30

"The Witcher"-skådisen: "Jag tycker synd om Liam Hemsworth"

Freya Allan har sympati för att det kan vara utmanande att ta över efter Henry Cavill.
Att Henry Cavill valde att lämna rollen som Geralt i “The Witcher” efter säsong 3 ligger som en blöt filt över serien, åtminstone enligt många fans. Cavills insats var en av seriens höjdpunkter, och när han nu ersätts av Liam Hemsworth i de två sista säsongerna så är det många fans som ställer sig tveksamma.
 
Freya Allan, som spelar Geralts adoptivdotter Ciri i “The Witcher”, har nu uttalat sig om skådespelarbytet i ett samtal med Collider, och säger att hon tycker synd om Liam Hemsworth:
 
- Jag vill inte tala för honom (Liam Hemsworth, reds.anm) men från vad jag förstår så försöker han verkligen att göra det med hjärta. Han har tränat. Jag tycker synd om honom, helt ärligt, för det första för att fansen kan vara väldigt attack-iga, och det är inte en idealisk situation att ta över någon annans roll. Men jag är väldigt taggad på att se vad han gör. Och han är en så trevlig snubbe. Jag hoppas bara att folk ger honom en chans, du vet?
 
 
Liam Hemsworth har tidigare uttryckt sin entusiasm för att ta sig an rollen som Geralt, och verkar, som Allan säger, vara fast besluten att göra karaktären rättvisa. Frågan är väl om fansen, som i en del fall dessutom är skeptiska gentemot serien för hur den skiljer sig från källmaterialet, är villiga att ge hans tolkning av Geralt en ärlig chans.
 
“The Witcher” har inlett produktionen av sin fjärde säsong, som kommer att ha Hemsworth och Allan i huvudrollerna, tillsammans med Anya Chalotra och Joey Batey. Bland säsongens nya namn hittar vi Laurence Fishburne och Sharlto Copley. Ett premiärdatum är inte spikat ännu, men sannolikt blir det någon gång 2025. Netflix bekräftade förra månaden att serien kommer att avslutas iochmed en femte säsong.
 
Vad känner du, kommer du ge Liam Hemsworth en chans, eller försvann ditt intresse för "The Witcher" när Henry Cavill lämnade?
| 6 maj 2024 12:30 |