Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 januari 2018 | 07:00

"The Witcher"-manuset är klart för inspelning av pilotavsnittet

Vilket förhoppningsvis innebär att vi snart kommer att få redo på vilka skådespelare som Netflix kan lyckas locka till sig.
För ungefär en månad sedan rapporterade vi om att Netflix äntligen hade hittat en showrunner inför streamingjättens nya storserie; "The Witcher".
 
Lauren Schmidt Hissrich, som tidigare skrivit manus för "Daredevil", "The Defenders" och "Vita Huset", meddelade under helgen (via sitt Twitterkonto) att manuset för piloten nu är färdigställt. Hon har med andra ord jobbat på snabbt med den serie som, på förhand, av många spås bli Netflix svar på "Game of Thrones".
 
 
Den polske författaren Andrzej Sapkowski har under 30 års tid skrivit åtta böcker i serien som ligger till grund för de populära tv-spelen. Han uttalade sig i en pressrelase om projektet hos Netflix tidigare under 2017.
 
- Jag är exalterad över att Netflix kommer att adaptera mina historier, då de kommer hålla sig nära källmaterialet och de teman jag skrivit om i över trettio år. Jag ser fram emot våra gemensamma ansträngningar, såväl som att samla ihop ett team som kan bringa de här karaktärerna till liv.
 
Är du sugen på att se "The Witcher" som tv-serie? Vilka skådespelare skulle du vilja se i de större rollerna? En biffig Alexander Skarsgård som Geralt kanske? Kommentera gärna nedan!
| 21 januari 2018 07:00 |