Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 december 2017 | 09:30

Nu börjar det hända grejer med Netflix serieadaption av "The Witcher"

Netflix har hittat sin showrunner till den efterlängtade tv-serieadaptionen av "The Witcher".
Arbetet med Netflix tv-serieadaption av Andrzej Sapkowskis "The Witcher"-böcker, som ligger till grund för den framgångsrika spelserien med samma namn, går framåt. De har nu hittat sin showrunner, Lauren Schmidt Hissrich, rapporterade Variety under natten.
 
Schmidt Hissrich har tidigare skrivit och agerat exekutiv producent för "Daredevil" och "The Defenders" hos Netflix, samt "Power" för Starz. Förhoppningsvis har hon hunnit bli varm i kläderna under sina tidigare samarbeten med Netflix och är redo att leda sin egen serie.
 
Den polske författaren Andrzej Sapkowski har under 30 år skrivit åtta böcker i serien, och uttade sig i en pressrelase tidigare under året - när det blev klart att Netflix fått förtroendet att skapa serien:
 
- Jag är exalterad över att Netflix kommer att adaptera mina historier, då de kommer hålla sig nära källmaterialet och de teman jag skrivit om i över trettio år. Jag ser fram emot våra gemensamma ansträngningar, såväl som att samla ihop ett team som kan bringa de här karaktärerna till liv.
 
 
Nu verkar med andra ord en av de större positionerna inom teamet "bakom kulisserna" ha tillsatts. Det ska bli spännande att se vilka skådespelare de kommer att knyta till projeket framöver.
 
I nuläget finns det inga uppgifter på när vi kan förvänta oss en premiär av "The Witcher"-serien, men med en showrunner på plats bör arbetet åtminstone kunna dra igång på allvar.
 
Tror du att en tv-serieversion av "The Witcher" kan bli bra? Kommentera gärna nedan?
| 9 december 2017 09:30 |