Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 januari 2020 | 15:45

"The Witcher"-skaparen avslöjar alternativt slut på första säsongen

Lauren S. Hissrich har avslöjat att det finns en avsevärt längre sista scen inspelad, men att den inte kändes "förtjänad" och klipptes ned. Spoilervarning.
Lauren S. Hissrich, skaparen och showrunnern bakom Netflix senaste succéserie "The Witcher", har både under skapandet och nu efter premiären varit väldigt aktiv på Twitter och haft en nära kontakt med seriens fans på det sättet. Vi har tidigare skrivit om hur hon via sitt Twitter-konto svarade på tv-kritikernas sågningar, med kärlek till de många fansen istället. 
 
Under en av dessa diskussioner med seriens fans så har det kommit frågor från de mer insatta om varför serien valde att helt stryka ett tidigare möte ("the Brokilon-meeting") mellan Geralt och Ciri i böckerna som serien är baserad på. Svaret angående det var att man ville kunna spendera mer tid med Geralt och Yennefer i de tidigare tidslinjerna (då mötet i Brokilon sker när Ciri är avsevärt yngre och hade behövt en annan skådespelerska i rollen). 
 
 
Men som grädde på moset avslöjade Lauren (ovan tweet) därefter att faktumet att man strök den här delen från serien även påverkade slutscenen på den första säsongen, som från början var både längre och lite mer kärleksfull. Scenen ska till och med ha spelats in men sedan ha klippts ned då den inte kändes "förtjänad" eftersom Brokilon-mötet mellan karaktärerna hade strukits och de inte redan hade ett band till varandra när vi får se de båda karaktärerna mötas i slutet av säsongen.
 
"Geralt: Människor som är sammanlänkade av ödet kommer alltid att hitta varandra.
Ciri: Hade min mormor rätt? Är jag... ditt öde?
I det ögonblicket visste Geralt att han kommer aldrig att överge det här barnet.
Geralt: Du är mer än det, Ciri. Mycket mer.
Ciri nickar och tittar honom i ögonen och säger, bestämt:
Ciri: Vem är Yennefer?"
 
Det i kursiv stil ovan är vad som ströks från scenen. Vi får under den första säsongen sällan se Geralt visa några känslor, även fast det är uppenbart att han faktiskt gillar både Jaskier och Yennefer (och sin häst såklart). Det är därför intressant att se att hans kärlek till Ciri ändå fanns med så tydligt i manuset, vilket seriens skapare visserligen inte kände var "förtjänat" redan i den första säsongen - men garanterat kommer få oss att förstå under nästa säsong.
 

Läs också: "The Witcher"-skaparen träffade 207 potentiella Geralts

 
Vad tyckte du om den sista scenen i den första säsongen av "The Witcher"? Kommentera gärna nedan!
| 6 januari 2020 15:45 |