Serie

Skribent

Josefine Krischausky

8 mars 2021 | 16:05

"The Wire"-skaparen gör ny polisserie för HBO

Den verklighetsbaserade miniserien "We Own This City" utspelar sig även den i Baltimore, med en handling som berör polisens våld och korruption.
David Simon, skaparen bakom det legendariska polisdramat "The Wire", har en ny serie inom samma genre på gång, rapporterar Deadline. Den verklighetsbaserade miniserien går under namnet "We Own This City", och görs även denna gång för HBO. 
 
Serien är ingen spin-off , men utspelar sig precis som "The Wire" i Baltimore. Året är nu 2015, och protester har brutit ut till följd av att Freddie Gray, en tjugofemårig, svart man under misstänksamma omständigheter har avlidit i polisens förvar. Samtidigt fortsätter drog- och våldsbrotten att öka, och stadens mordstatistik visar de högsta siffrorna på länge. 
 
Den pressade polisen tar till extra hjälp för att lösa problemen, men det visar sig samtidigt att en kriminell konspiration har utvecklats inom organisationen. Man väljer däremot att utnyttja detta, i hopp om att det ska hjälpa till att stoppa kriminaliteten på gatorna, vilket leder till mörka konsekvenser. Handlingen baseras på boken "We Own This City: A True Story of Crime, Cops and Corruption", skriven av journalisten Justin Fanton. 
 
Arbetet med serien har redan pågått en tid, och casting-processen ska för tillfället vara igång. Simon driver projektet tillsammans med George Pelecanos, som även producerade och skrev för "The Wire". De samarbetade senast på serien "The Deuce", som de båda skapade och skrev manus till. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
När "We Own This City" väl får premiär hos HBO återstår att se. Men tills dess är höga förväntningar utan tvekan på sin plats, med tanke på vad duon tidigare har åstadkommit. 
| 8 mars 2021 16:05 |