Film

Skribent

Viktor Eriksson

6 februari 2024 | 19:30

"The White Lotus" byter ut kontroversiell skådespelare

Skådespelaren Miloš Biković har lämnat projektet efter att Ukrainas utrikesdepartement anklagat honom för att stötta folkmord.
Den bulgariska skådespelaren Julian Kostov kommer att ersätta den serbisk-ryska skådespelaren Miloš Biković i den kommande tredje säsongen av “The White Lotus”, rapporterar Deadline.
 
Miloš Biković involvering i tv-serien dömdes ut av Ukrainas utrikesdepartement som anklagade honom för att stötta folkmord och brytandet av internationell lag. En video som utrikesdepartementet postat online visar hur skådespelaren tycks stötta Rysslands ockupation av halvön Krim. 
 
 
“Jag var ärad att bli vald till en roll i “The White Lotus”, en tv-serie som jag beundrar och med kollegor som jag har djupt respekt för”, skriver Miloš Biković i ett uttalande, rapporterar Deadline, och fortsätter.
 
“Mitt deltagande är däremot inte möjligt på grund av orsaker utanför konsten och jag tänker inte böja mig efter ett narrativ som försöker äventyra min integritet.”
 
Julian Kostov i "Shadow & Bone".
 
Ersättaren Julian Kostov som nu tar över rollen är tidigare mest känd för en återkommande roll i fantasyserien “Shadow & Bone”. Han var nyligen också antagonisten Vladimir Makarov i tv-spelet “Call of Duty: Modern Warfare III”.
 
Säsong tre av “The White Lotus” är planerad att snart börja spelas in i Thailand.
| 6 februari 2024 19:30 |