Serie

Skribent

Alexander Svensson

16 oktober 2023 | 13:30

Säsong 3 av "The Wheel of Time" hoppar direkt till fjärde boken

Showrunnern Rafe Judkins har gått ut med en drös information om fantasyseriens tredje säsong.
Fantasyserien “The Wheel of Time” avslutade nyligen sin andra säsong på Amazon Prime, och en tredje snurr på hjulet är redan beställd och under inspelning. Showrunnern och manusförfattaren Rafe Judkins besökte i helgen New York Comic-Con och passade på att ge fansen lite information om säsong 3, något bland annat The Hollywood Reporter rapporterat om.
 
Judkins bekräftar till exempel att säsong 3 kommer att adaptera “The Shadow Rising”, den fjärde boken i Robert Jordans “Wheel of Time”-bokserie (som TV-versionen baseras på). Den tredje boken blev till viss del adapterad i den gångna andra säsongen.
 
Judkins avslöjar också att säsong 3 kommer att fokusera lite extra på karaktärerna Rand al’Thor (Josha Stradowski) och Perrin Aybara (Marcus Rutherford).
 
- Den första säsongen var mest en gruppresa, med ett avsnitt som hade riktigt stort fokus på Moiraine, men i säsong två och tre har vi dedikerat två avsnitt per säsong till specifika karaktärer. Säsong två var viktig för Egwene och Nynaeve. Nästa säsong är väldigt viktig för Rand och Perrin.
 
Rand al'Thor (Josha Stradowski), redo att bli fokuserad på i säsong 3.
 
Ytterligare information som kan glädja fans av böckerna är att Judkins bekräftat att vi kommer att få se Rhuidean, en stad styrd av det mäktiga Aiel-folket, samt the Sea Folk, en kultur som TV-serien hittills inte utforskat (ej att förväxla med Seanchan, skurkarna i säsong 2, som också gillar båtar). Vi kommer också att få återvända till den lilla byn Two Rivers, där många av huvudkaraktärerna kommer från. Inget av detta lär dock komma som en överraskning för fans som har den fjärde boken färskt i minnet.
 
Säsong 3 kommer även att introducera ytterligare en Forsaken. De är mäktiga tjänare till the Dark One, och i säsong 2 hade en av dem, Ishamael, spelad av svenske Fares Fares en stor roll. Även två andra, Lanfear (Natasha O'Keeffe) och Moghedien (Laia Costa), har introducerats i TV-serien, men Judkins lovar att vi får se ytterligare en i den tredje säsongen.
 
- Jag har sett folk spekulera på nätet om Forsaken-karaktärerna, och vilka av dem vi strukit i serien, men jag kan bekräfta att vi har rollsatt och spelat in scener med en Forsaken som vi inte sett i serien hittills.
 
Vi får också veta att säsong 3 har kunnat fortsätta inspelningen genom hela strejken, då skådespelarnas kontrakt är utformade under det brittiska skådespelarfacket Equity, vilket innebär att de inte kan strejka till stöd för det amerikanska facket SAG-AFTRA. Även HBOs “House of the Dragon” kunde utnyttja detta för att spela in sin andra säsong. Det lönar sig med andra ord för storföretagen att anlita britter när det är strejksäsong.
 
Är du taggad på säsong 3 av "The Wheel of Time"?
| 16 oktober 2023 13:30 |