Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 september 2018 | 09:00

"The Walking Dead"-fansen rasar mot den nu officiella tidslinjen

Hur lång tid tror du har hunnit passera i "The Walking Dead"-världen sedan zombieapokalypsen blev ett faktum?
Det har under de snart nio åren (i vår tidräkning) som vi har fått följa Rick Grimes och hans vänner, varit oklart hur lång tid som egentligen har passerat sedan Rick vaknade upp på sjukhuset i det första avsnittet av "The Walking Dead".
 
Vi skrev inför den åttonde säsongen exempelvis en artikel om att Maggie inte skulle hinna föda sitt barn, som hon då hade varit gravid med i snart två års tid (vår tidräkning). Eftersom endast drygt två veckor hade passerat (i serien) från det att Glenn mötte sitt öde, tills att "all out war"-kriget mellan The Saviors och Alexandria/Hilltop/Kingdom utbröt.
 
 
En tweet från det officiella "The Walking Dead"-kontot har nu äntligen bekräftat, hur lång tid som faktiskt har passerat i originalserien som även hunnit generera spinoffserien "Fear the Walking Dead" - som han ikapp originalet och möjliggjorde Morgans crossover, i samband med finalavsnittet av den åttonde säsongen.
 
 
632 dagar, lite drygt 1 år och 9 månader, hade med andra ord passerat under den åttonde säsongen. Något som har upprört många av seriens fans då de tycker att det känns orimligt, särskilt med tanke på hur mycket framförallt Carl (Chandler Riggs) hann åldras i serien. Men även hans lillasyster, som både blev till och hann födas efter zombieapokalypsens intåg - och nu ser ut att vara avsevärt äldre än ett år gammal.
 
Det är såklart inte lätt att göra något åt en ung skådespelares åldrande, som i Chandler Riggs fall. Han var ett barn när de började spela in, och är nu gammal nog att börja plugga på universitetet i verkliga livet. Hans lillasyster i serien har däremot redan skådebebis-aktigt bytts ut flera gånger, för att hindra henne från att åldras.
 
Inför den nionde säsongen kommer ett tidshopp på 18 månader att äga rum, med andra ord kommer nästan lika lång tid som vi fått följa våra favoritkaraktärer i serien att hinna passera i "The Walking Dead"-världen, innan vi nu får se dem igen.
 
Den nionde säsongen drar igång den 8 oktober. Kommer du att fortsätta följa zombieapokalypsen? Kommentera gärna nedan!
| 13 september 2018 09:00 |