Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 oktober 2023 | 08:45

”The Wager” - allt vi vet om Martin Scorseses nästa film med DiCaprio

Återförenas med Leonardo DiCaprio på nytt efter ”Killers of the Flower Moon”.
Regissören Martin Scorsese ligger inte på latsidan. Häromdagen släpptes ”Killers of the Flower Moon” på bio, och han är redan igång med ett nytt projekt. Som MovieZine berättade redan 2022 står en adaption av storslagna romanen ”The Wager” på tur.
 
Här är allt du behöver veta om Martys nästa storfilm.
 
 

Den sanna historien bakom ”The Wager”

 
Den 28 januari 1742 sköljdes en skranglig båt upp på Brasiliens kust. Där fanns 30 utmärglade män, knappt vid liv, med en extraordinär historia att berätta. De var överlevande från Wager, ett brittiskt fartyg som hade lämnat England två år tidigare på ett hemligt uppdrag. Fartyget förliste och männen blev strandsatta i månader.
 
Sjömännen togs emot som hjältar. Men… sex månader senare anlände en ännu mer förfallen farkost på Chiles kust. Denna båt hade bara tre skeppsbrutna ombord, och de berättade en helt annan historia - om mord och myteri. Vem talar sanning?
 
 

Baserat på en roman

 
”The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder” är den kompletta titeln på David Granns roman. Samma författare står bakom faktaboken ”Killers of the flower moon: olja, pengar, mord och FBI:s födelse”, men även bakom äventyrspackade ”The Lost City of Z” som blivit film med Robert Pattinson.
 
Med sin journalistiska bakgrund har Grann hyllats för böcker som blandar djuplodande research och fascinerande verkliga berättelser med äkta spänning.
 
 

Vilka är med i filmen?

 
Det är ingen överraskning att Leonardo DiCaprios namn dyker upp igen. Scorsese och DiCaprio har haft ett nära samarbete i mer än 20 års tid. ”The Wager” blir deras sjunde film ihop. Vilka andra skådespelare som hakar på är däremot inte känt än, inte heller vilken roll som blir DiCaprios - "det finns många bra roller där", säger regissören.
 
Scorsese tar nu en välbehövlig paus när "Killers of the Flower Moon" är ute, och sen får vi hoppas att allt flyter på med "The Wager".
 
- Först behöver jag ta en paus. Sen ska vi börja jobba med författare och se om det blir ett manus. Allt hänger på manuset, säger han till Indiewire.
| 22 oktober 2023 08:45 |