Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 maj 2014 | 12:30

"The Strain" har fått premiärdatum

Guillermo del Toros emotsedda vampyrkrönika har äntligen fått ett bekräftat startdatum.

Rista i sten eller skriv upp i mobilkalendern: den 13 juli ska solförmörkelsen i New York ske och med den kommer en obeskrivlig fasa. Eller kort och gott: det är då FX-serien "The Strain" har premiär. 

Det blir FX:s första söndagssatsning, men det har ju slagit väl ut för andra högprofilerade serier, som "Mad Men", "Game of Thrones" och "The Walking Dead".

"The Strain" bygger på första boken i en bästsäljande trilogi som Guillermo del Toro skrivit tillsammans med författaren Chuck Hogan. På svenska heter boken "Släktet".

Böckerna handlar om hur ett otäckt vampyrvirus sprider sig som en löpeld, med start i New York. Myndigheterna är motvilliga att inse vidden av det som sker och mäktiga krafter ser till att hålla allmänheten oinformerade. De enda som är medvetna om vad som pågår är en liten grupp disparata New York-bor, från olika skikt av samhället, som gör allt de kan för att stoppa spridningen innan mänskligheten gått under.

Carlton Cuse, manusförfattare och producent mest känd för "Lost", är seriens showrunner/manusförfattare/exekutive producent.

Läs också "Fyra serier att hålla utkik efter i sommar »

Än så länge har ingen vettig trailer för "The Strain" kommit, så håll till godo med de här korta ihopsamlade teaserklippen.

Sugen på denna? Ska du se den? Kommentera nedan!

| 17 maj 2014 12:30 |