Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 augusti 2016 | 12:00

"The Simpsons" bjuder på ett 60 minuter långt musikal-avsnitt

Serien firar sitt 28:de år på TV med något storslaget som de aldrig har gjort förr. Läs vad du kan se fram emot i kommande "The Great Phatsby"!
Efter 27 säsonger har "The Simpsons" bjudit på alla möjliga koncept, såsom en lego-sekvens och en live-intervju med Homer-skådisen i en motion-capture-dräkt. När serien är tillbaka i höst med sin 28:de säsong tänker den trots det ändå fira sitt rekord som den längsta TV-serien någonsin med något den aldrig har gjort förut: ett 60 minuter långt musikal-avsnitt.

Det kommande avsnittet "The Great Phatsby" fokuserar på Mr. Burns musikal-talang, som vi har fått se bitar av tidigare. När han försöker leva upp till sina forna dagars glans på scenen blir han lurad av den unge musik-gurun Jay G och förlorar alla sina pengar. Musik-guruns fru ska såklart spelas av Taraji P. Henson från "Empire" och hennes rollkaraktär "Cookies" namn har skämtsamt nog bytts ut mot "Praline". Tillsammans med rapparen Jazzy James (!) försöker hon att hjälpa Burns, Homer och Bart att få tillbaka pengarna.

För att kunna hålla igång i en timmes speltid innehåller avsnittet självklart en del sidohandlingar också. Lisa blir uppvaktad av Springfields rikaste kille, medan Marge startar upp en märklig butik. Och vad vore ett Burns-avsnitt utan Smithers? Han ger sig ut på en farofyllt äventyr! Vi får se vad det innebär när avsnittet visas i januari 2017.

Säsong 28 har premiär den 25 september på Fox. Årets Halloween-avsnitt, "Treehouse of Horror XXVII", råkar dessutom vara "The Simpsons" 600:de avsnitt.

Vem är din favoritkaraktär i "The Simpsons"?
| 9 augusti 2016 12:00 |