Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 augusti 2022 | 21:45

"The Sandman"-skaparen har planer för många fler säsonger

Netflix har inte officiellt beställt fler säsonger ännu, men i fortsättningen hoppas Neil Gaiman låta oss få se hur Lucifer planerar att ta ut sin hämnd.
Den efterlängtade premiären av "The Sandman" har kommit och gått - med ungefär 70 miljoner sedda timmar under mindre än en veckas tid. En annan framgång för serien är att den lyckats leta sig in i Netflix topp 10-lista i 89 länder (med 31 placeringar i den absoluta toppen) under den här tiden. Det måste väl ändå anses vara en framgång?
 
Med Netflix och deras påkostade satsningar på senare år så vågar man däremot aldrig vara helt säker på att en fortsättning kommer att beställas. Det betyder däremot inte att Neil Gaiman, som både ligger bakom de grafiska romanerna som serien är baserade på och är en av tv-seriens skapare, har slagit av på takten. I en intervju med Variety bekräftar han nämligen att de definitivt har planer på en andra säsong - och många fler därefter. 
 
- Alltså, vi berättade de 400 första sidorna av en 3000 sidor lång historia med tio avsnitt. Så det är lite av en "räkna ut det själv" kring det. Men ett annat svar är också, hur långt är ett rep? Vi vet vad vi skulle vilja göra, i en perfekt värld, så länge som tittarna finns där och folk vill ha mer, så vill vi berätta hela historien om "Sandman", förklarar Gaiman. 
 
- Sedan har vi även "Death"-böckerna. Det skulle kanske vara kul att dra iväg och göra ett av dem som en sidogrej. På tal om det, alla som har hunnit se det tredje "Sandman"-avsnittet har under någon gång under det senaste halvåret kommit och frågat "tror ni att det finns någon möjlighet att vi skulle kunna göra en Johanna Constatine-serie med Jenna Coleman?". Och, herregud, hon är en stjärna och du vill bara se henne fajtas mot demoner och första folks liv. Så, den möjligheten finns också. Vi kan hålla på med det här under en lång tid framöver, forstätter Gaiman. 
 
 
Han går även in i detalj på vilka av de oväntade vändningarna från böckerna som vi skulle kunna få se redan under den andra säsongen, när Lucifer (spelad av Gwendoline Christie) försöker utkräva sin hämd på Morpheus. Förutsatt att Netflix gillar sina siffror och hemliga algoritmer kring "The Sandman"... så verkar det med andra ord som om Gaiman kommer att kunna fortsätta blåsa nytt liv i den komplicerade och ambitiösa berättelsen, som han började skriva på för över 30 år sedan. 
 

Läs också: Nej, det är inget fel på bilden i "The Sandman"

 
Vad tycker du om den första säsongen av "The Sandman"? Hoppas du också på en spinoffserie om Johanna Constatine? Kommentera gärna nedan!
| 9 augusti 2022 21:45 |