Film

Skribent

Anders Eklöf

31 augusti 2021 | 09:15

"The Rocketeer" får ny film på Disney+

"The Return of the Rocketeer" är en reboot av kultklassikern från 1991 och är en ny tappning på karaktären.
1991 hade kultfilmen "The Rocketeer" biopremiär, som baserades på den populära serietidningen av Dave Stevens.
 
Filmen handlar om stuntpiloten Cliff Secord (spelad av Billy Campbell), som hittar ett topphemligt jetpack som han börjar använda för att slåss mot gangsters och nazister. 
 
Nu är Deadline först med att berätta att Disney arbetar med en reboot kallad "The Return of the Rocketeer". Filmen kommer kretsa kring en pensionerad Tuskegee-soldat (en grupp afroamerikanska militärpiloter som kämpade för USA under andra världskriget), som ärver rollen som superhjälten. 
 
Filmen produceras av David och Jessica Oyelowo, där den förstnämnda troligtvis kommer ha en roll i filmen. David Oyelowo har tidigare medverkat i "Queen of Katwe" och "Chaos Walking". Manus står Ed Ricourt ("Now You See Me"-filmerna och några avsnitt av "Jessica Jones"). 
 
Vem som regisserar är fortfarande oklart. Redan för fem år sedan talades det om en reboot med en svart kvinna i huvudrollen, som dock aldrig blev av. 
 
The Hollywood Reporter skriver att Disney har funderat länge på att göra en reboot av "The Rocketeer", men att de väntat på en fräsch tappning på karaktären. 
 
Vad tycker du om "The Rocketeer" från 1991? Tror du att en ny film kan bli bra? 
| 31 augusti 2021 09:15 |