Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

28 juli 2016 | 21:30

"The Rocketeer"-reboot får svart kvinna i huvudrollen

Originalfilmen från 1991 hade Billy Campbell, Jennifer Connelly, och Timothy Dalton i rollerna, men Disney vill förnya konceptet.
Innan Disney köpte upp Lucasfilm och därmed fick fullt sjå med att planera nya "Star Wars"-filmer planerade de istället att reboota "The Rocketeer" från 1991. Joe Johnston, som senare skulle komma att göra "Captain America: The First Avenger", regisserade originalfilmen som handlar om en pilot som hittar ett jetpack som han sedan använder för att bekämpa nazister. Nu har projektet fått ny luft under vingarna.

THR rapporterar nämligen att Disney anlitat Max Winkler och Matt Spicer för att skriva manus till en reboot/uppföljare som ska utspela sig sex år efter originalet.

Så här lyder filmens synopsis:

- En otrolig ny hjälte föds; en ung, kvinnlig, afro-amerikansk pilot, som plockar upp Rocketeers mantel i ett försök att stoppa en ambitiös men korrupt forskare från att stjäla jetpack-teknologin i vad som kan bli en vändpunkt för hela Kalla Kriget.


Jennifer Connelly och Billy Campbell i originalet.

Filmen ses som en uppföljar-reboot och ska berättas med en "modern twist", vad nu det betyder. En lågoddsare är hur som helst att Lupita Nyong'o får huvudrollen, då hennes tre senaste projekt kommit från just Disney. Det är oklart när filmen förväntas bli klar.

Vill du se en reboot på "The Rocketeer"?
| 28 juli 2016 21:30 |