Skribent

MovieZine

22 maj 2023 | 11:00

"The Quarry"-utvecklarna gör ett äventyrsspel av "Dead by Daylight"

Utvecklarna bakom "The Quarry" och "The Dark Pictures" gör ett berättelsedrivet spel av "Dead by Daylight"-universum.
 
För sju år sedan släpptes multiplayerspelet "Dead by Daylight", där flera spelare tar rollen som personer som måste överleva mot mördare från olika skräckserier som "A Nightmare on Elm Street", "Evil Dead", "Halloween", "Stranger Things" och "Silent Hill", samt originella varelser.
 
I samband med 7-årsjubileét berättar Behaviour Interactive att ett berättelsedrivet spel för en spelare är under utveckling, av inga mindre än "The Quarry"- och "The Dark Pictures"-utvecklarna Supermassive Games.
 
 
 
Spelet kommer utspela sig i samma universum som spelserien och kretsa kring ett gäng nya karaktärer, men det är oklart om vi kommer få se monster som Freddy Krueger eller en Demogorgon från "Stranger Things". Lite av poängen med "Dead by Daylight" är att det är ett multiversum, så något annat vore egentligen lite konstigt.
 
- Vi jobbar hårt för att blanda spänningen, inverkan och valen från ett Supermassive-spel tillsammans med mytologin i "Dead by Daylight" för att skapa en gripande berättelsedriven upplevelse fylld med starka liv- eller död-beslut, säger executive producer Traci Tufte.
 
"Dead by Daylight" har nått över 50 miljoner spelare världen över och ska dessutom bli film av Blumhouse och producenten Jason Blum ("Get out", "M3GAN") och "Insidious"-regissören James Wan.
 
Vi fick även nyligen veta att skådespelaren Nicolas Cage dyker upp som sig själv i spelet som en överlevare, då hans skådespeleri råkat få fram den ondskefulla varelsen The Entity.
 
Spelar du "Dead by Daylight"?
| 22 maj 2023 11:00 |