Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 april 2014 | 17:01

"The Purge"-filmerna kan bli en årlig tradition

Producenten Jason Blum hoppas på en återkommande skräckserie.

"The Purge" kan bli en återkommande tradition. Ja, inte den årliga slakten där alla brott är tillåtna under 12 timmar, tack och lov, utan filmerna som bygger på det påhittade scenariot.

Förra årets thriller med Ethan Hawke och Lena Headey i huvudrollerna kostade 3 miljoner dollar att producera, den spelade in 90 miljoner världen över, så räkna med att det räcker till en hel del uppföljare.

Collider frågade Jason Blum om filmerna kan komma årligen, som "Saw" och "Paranormal Activity":

- Jag hoppas det. Jag skulle gärna se det. Det finns många historier som vi kan berätta.

Efter paret Hawke/Headeys strapatser hemma i sitt välbevakade hus under det årliga The Purge, tar uppföljaren "The Purge: Anarchy" oss ut på gatorna där ingen går säker.

- Många gillade idén men tyckte att det hände för mycket bara i huset. Folk ville inte se det ur en familjs perspektiv. De ville gå utanför huset och se vad som pågick. Så den andra filmen utspelas helt på öppna gator.

Blum är producenten som haft stora framgångar med lågbudgetskräck som dragit in enorma pengar: "Paranormal Activity"-filmerna och "Insidious" hör till de mest kända. Redan nu planerar han för "The Purge 3".

- Vi tänker aldrig på uppföljare när vi gör första filmen. Men vi tänker alltid på uppföljare när vi gör den andra. Vare sig det är "Insidious 2" eller "Sinister 2", så sätter vi grunden för en filmserie. Vi tänker alltid framåt på hur den tredje filmen ska bli.

"The Purge: Anarchy", den andra filmen i serien, får biopremiär 23 juli.

| 4 april 2014 17:01 |