Film

Skribent

Tobias Andersson

8 juni 2023 | 15:00

Otäcka rensningen är inte över – ”The Purge 6” blir av

Den sjätte delen i skräckserien ska utforska livet efter ett kollapsat USA. Manuset är redan klart och redo att filmas.
Rensningen tycks inte ha något slut i sikte. ”The Forever Purge” är finalen, var slagordet för den våldsamma skräckföljetongen 2018. Hollywood är emellertid inte att lita på och som vi alla vet ska alla populära franchises mjölkas in i det sista.
 
Lagom till följetongens 10-årsjubileum har ”The Purge”-skaparen James DeMonaco hunnit färdigställa manuset till en sjätte del. Skådespelaren Frank Grillo, som synts i ett par tidigare delar, är redan ombord att återvända.
 
– Den kommer inte skilja sig jättemycket från tidigare filmer, men det är ett nytt Amerika som vi går in i. I ”The Forever Purge” kollapsade Amerika , och nu har flera olika ideologier kartlagts i staterna som bygger på sexualitet, religion och ideologi. Så vi har monterat isär det till ett tillstånd där det är som allra värst, sa DeMonaco till Variety.
 
"The Purge 6" blir alltså en direkt uppföljare till "The Forever Purge".
 
Den första ”The Purge” hade premiär 2013. Tillsammans med Ethan Hawke fick vi se en mörk framtid i i USA där regeringen infört en laglös dag där alla brott är tillåtna. Så för de som vill lufta sin inre våldsamhet är det under ett dygn fritt fram att dräpa sin dryga granne eller sitt ex. I och med uppföljarna blev filmerna (och tv-serien) allt mer politiska med mycket samhällssatir.
 
Regissören James DeMonaco berättar för Variety att idén till filmserien kläcktes genom hans rädsla för USA:s vapenpolitik.
 
– Jag hatar vapen. För mig vore den otäckaste saken i världen att se en natt där alla människor bar vapen och har laglig rätt att använda dem.
 
Är du sugen på ännu en ”The Purge”-film?
| 8 juni 2023 15:00 |