Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 december 2017 | 23:55

"The Orville" och "9-1-1" får svensk premiär hos FOX Sverige

Även "The Gifted", "Ghosted" och senaste säsongen av "Modern Family" är på ingång.
FOX Norden har slutit ett nytt avtal med 20th Century Fox Televison vilket innebär att vi här i Sverige kommer att kunna se "The Orville", "9-1-1" och "Ghosted" samt den senaste säsongen (9) av "Modern Family" på FOX Sverige.
 
Vi har redan tidigare också rapporterat om att Marvelserien "The Gifted" kommer att dyka upp i samma kanal, den 21 december - premiärdatumen gällande de nya FOX-serierna är däremot ännu oklara. 
 
- Avtalet är ytterligare en milstolpe i det långsiktiga samarbetet mellan FOX-kanalerna i Norden och 20th Century Fox Television Distribution. De nya serierna kommer passa utmärkt i det utbud av serier som vi redan kan erbjuda våra tittare, säger Hans van Rijn, VD, Fox Network Group Nordics.
 
"The Orville" har blivit en av de mest sedda tv-serierna hos FOX under hösten, många har till och med hyllat serien för att ha levererat en bättre och mer trogen "Star Trek"-hyllning - än nya "Star Trek: Discovery" har lyckats med hos CBS All Access/Netflix.
 
"9-1-1" är skapad av Ryan Murphy som ligger bakom hyllade serier som "American Crime Story", "American Horror Story" och "Feud", den nya serien kommer att kretsa kring poliser, paramediker och brandmän - de människor som satte sina egna liv på spel för att rädda andras.
 
Det råder med andra ord ingen tvekan om att FOX Sverige utökar sin portfölj av tv-serier med flera intressanta titlar framöver. Det framgår inte i pressmeddelandet om dessa serier senare kommer att dyka upp hos Viaplay genom deras FOX+ samarbete - men jag skulle inte bli förvånad om dessa titlar letar sig dit när de slutar att rulla hos FOX Sverige.
 
Vilken av FOX Sveriges nya tv-serier ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 7 december 2017 23:55 |