Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 maj 2022 | 15:15

Trailer: Jeff Bridges är gammal men livsfarlig i "The Old Man"

Den kommande tv-serien släpps redan i juni... men riskerar tyvärr att dröja avsevärt längre för oss svenska tittare.
Skådespelarna Jeff Bridges och John Lithgow möts i huvudrollerna av adaptionen av författaren Thomas Perrys bok "The Old Man". Handlingen följer den gamla CIA-veteranen Dan Chase (Bridges), som 30 år tidigare lämnade sitt gamla arbete och en stor hemlighet bakom sig. För att plötsligt en dag tvingas ta itu med en lönnmördare som skickats efter honom, vilket gör att händelserna och hemligheten han burit på i alla dessa år hamnar i hetluften igen.
 
Jag hade förmånen att vara med på en presskonferens om "The Old Man" tidigare i år och fick då även förhandstitta lite på några av seriens avsnitt. Nu är det fortfarande ett retligt embargo som håller mig från att säga vad jag verkligen tycker. Men jag skrev däremot en extremt lång text om allt som gjordes fel i Netflix-serien "Bilder av henne", en serie som på ytan har flera likheter med Jeff Bridges nya serie. "The Old Man" gör däremot allting helt rätt och kommer att bjuda på underhållning som är värd att vänta på.
 
 
Utöver Bridges och Lithgow kommer även skådespelarna Amy Brenneman, Alia Shawkat, Christopher Redman, Bill Heck och Navid Negahban att dyka upp under den första säsongen av "The Old Man". Serien är skriven och skapad av Robert Levine och Jonathan E. Steinberg ("Black Sails").
 
"The Old Man" får amerikansk premiär hos FX den 16 juni. Det återstår däremot fortfarande att se när det blir dags för den svenska premiären hos Disney+. Streamingtjänsten har nämligen bekräftat att vi kommer att få ta del av serien här i Sverige, men med tanke på att titlar som "Atlanta", "Dropout", "Under the Banner of Heaven" och "How I Met Your Father" dröjt flera månader innan de letat sig över till Disney+ så får vi kanske tyvärr hålla ut tills efter sommaren gällande "The Old Man".
 

Läs också: Disney+ har nu 138 miljoner abonnenter världen över

 
Kommer du att ge "The Old Man" en chans när serien dyker upp på Disney+? Kommentera gärna nedan!
| 17 maj 2022 15:15 |