Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 augusti 2021 | 16:50

"The OA"-skaparna gör en mystisk miniserie åt FX

"Reatreat" kommer äntligen låta "The OA"-fansen återvända till Brit Marlings och Zal Batmanglijs udda men underskattade mysterier.
Variety rapporterar att "The OA"-skaparna har kokat ihop ett nytt mysterium, men denna gången är det kvalitetskanalen FX som har givit Brit Marling och Zal Batmanglij en chans. Miniserien "Reatreat" kommer att följa amatördetektiven Darby Hart, när hon försöker att lösa ett mord på ett avskilt lyx-retreat. 
 
- Brit Marling och Zal Batmanglij har levererat en spännande berättelse som utvecklar den klassiska mysterium-genren med nya och starka karaktärer för vår tid. Vi är jätteglada över att Brit, Zal och resten av deras kreativa team kommer att blåsa liv i den här serien med sina unika sätt att se på saker, berättar FX-chefen Gina Balian. 
 
Marling och Batmanglij har skrivit manuset tillsammans och kommer båda att regissera serien, med Marling i en av huvudrollerna. För "The OA"-fansen låter givetvis det upplägget väldigt bekant, eftersom samma upplägg gällde för den underskattade Netflix-serien. Den positiva nyheten här är ju däremot att "Retreat" alltså är skriven som en miniserie, vilket därför - förhoppningsvis - inte kommer att lämna oss alla med en gigantisk cliffhanger i slutet igen.
 

Läs också: Postapokalyptiska "Y: The Last Man" visar en värld utan män

 
Kommer du att ge "Retreat" en chans? Vad tyckte du om "The OA"? Kommentera gärna nedan!
| 14 augusti 2021 16:50 |