Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 augusti 2021 | 11:30

Trailer: Postapokalyptiska "Y: The Last Man" visar en värld utan män

Den som väntar på något gott... har troligtvis inte väntat lika länge som "Y: The Last Man"-fansen gjort på sin första officiella trailer.
Redan 2009 rapporterade vi att Shia LeBeouf hade hoppat av huvudrollen i den då planerade filmen baserad på Brian K. Vaughans populära "Y: The Last Man"-comics. Filmatiseringen av berättelsen om världens sista levande man, i en värld där alla kvinnor skonades när ett mystiskt virus slog ut halva världens befolkning på en dag, har med andra ord haft en ovanligt skakig väg fram till premiär.
 
Efter att ha bytt manusförfattare, showrunners och huvudrollsinnehavare ett gäng gånger genom åren så kommer "Y: The Last Man" nu slutligen att få premiär som tv-serie hos FX (och FXonHulu) i USA i mitten av september. För fansen av originalförlagan så är det här med andra ord den här första trailern i vilken vi nu kan få lära känna karaktärerna på nytt... och för alla andra är det förhoppningsvis början på en riktigt spännande resa.
 
 
Med tanke på att tv-serien har varit i produktion så länge så är det däremot i skrivande stund oklart vilken svensk distributör som kommer att visa "Y: The Last Man" i Sverige. Star på Disney+ hade exempelvis varit ett lämpligt hem för serien, med tanke på att det är Disney som äger både FX och Hulu. Innan Disney+ lanserades här i Sverige så har HBO Nordic knyckt många av FX:s serier tidigare genom åren.
 
Det återstår med andra ord att se var och när vi svenskar kan ta del av den första säsongen av "Y: The Last Man", men om det är något den här seriens fans har blivit duktiga på så är det ju onekligen att vänta. I USA tar åtminstone väntan officiellt slut den 13 september.
 

Läs också: Serien "Y: The Last Man" har stött på produktionsproblem

 
Kommer du att ge "Y: The Last Man" en chans när serien väl dyker upp här i Sverige? Kommentera gärna nedan!
| 6 augusti 2021 11:30 |