Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 augusti 2023 | 18:00

”The Nun II” blir våldsammaste filmen i ”Conjuring”-universumet

Regissören Michael Chaves säger att den kommande uppföljaren blir den våldsammaste filmen hittills i franchisen som startade med ”The Conjuring”.
”The Conjuring”-universumet har med spinoffs som ”Annabelle” och ”The Nun” blivit världens mest inkomstbringande skräckfilmsfranchise. När den sistnämnda titeln blev filmseriens mest framgångsrika film 2018 och drog in över 365 miljoner dollar (på en 22 miljoners budget) så var det inte oväntat att en uppföljare snart planerades.
 
Nu är det alltså snart dags för ”The Nun II” i regi av Michael Chaves, som tidigare gjort franchisens filmer ”The Curse of La Llorona” och ”The Conjuring: The Devil Made Me Do It”. Regissören säger i intervju med SFX att filmen troligen är den våldsammaste i hela ”Conjuring”-universumet.
 
- Jag tror att den här är mycket mörkare. Till och med publiken har sagt detta när vi testvisade den. Det är definitivt våldsammare än vad de förväntade sig av en ”Conjuring”-film. Det är alltid en hårfin balansgång. Den är definitivt skrämmande, det levereras till 100% på den fronten. Precis som skräckpubliken har utvecklat en aptit på skräck, så har aptiten på filmvåld börjat öka, så det finns några våldsamma element i den här.
 
Filmen handling följer syster Irene (Taissa Farmiga) fyra efter originalfilmen. Hon flyttar till Italien för att glömma de traumatiska händelserna och leva ett lugnt liv i ett kloster. Demonen Valak (Bonnie Aarons) här dock hack i häl... Även Jonas Bloquet återvänder i rollen som Frenchie och andra klara skådespelare är Storm Reid (”Missing”), Anna Popplewell (Narnia-filmerna) och Katelyn Rose Downey (”The Princess”).
 
”The Nun II” har premiär 8 september.
 
Se trailern här:
 
 
Ser du fram emot filmen?
| 4 augusti 2023 18:00 |