Film

Skribent

Viktor Eriksson

12 februari 2024 | 20:00

"Matrix"-regissören gör sin första film på 10 år

Gör den hemvändande dramakomedin "Trash Mountain" tillsammans med komikern Caleb Hearon.
Enligt uppgifter till Collider ska Lilly Wachowski, som skrev och regisserade “Matrix” tillsammans med sin syster Lana, göra sin första nya film på tio år, “Trash Mountain”. Filmen handlar om en homosexuell man i tjugoårsåldern i Chicago, USA som behöver återvända till sitt barndomshem på Missouris landsbygd på grund av att hans hoarder-pappa gått bort och lämnat efter sig ett hus fullt av saker.
 
Filmens huvudroll spelas av komikern Caleb Hearon som också är manusförfattare tillsammans med Roby Caster. “Trash Mountain” produceras av Colin Trevorrow (“Jurassic World”), Eddie Vaisman och Julia Lebedev och ska för stunden hålla på att rollsättas. Det är okänt när inspelningarna kommer att dra igång.
 
- När min kompis Caleb Hearon skickade “Trash Mountain” till mig så ville jag regissera den direkt. Den är så vacker, sorlig och rolig. Queer-representationer och berättelser är så viktiga nuförtiden när vi ständigt trängs undan till marginalerna. Våra fantastiska manusförfattare, Caleb och Ruby, är ett ljus i allt det här mörkret, säger Lilly Wachowski själv i ett meddelande till Collider.
 
Utöver “Matrix” är Lilly Wachowski också känd för filmer som “V för Vendetta”, “Speed Racer” och “Cloud Atlas”. Den senaste filmen hon regisserade var "Jupiter Ascending" som släpptes 2015. Den senaste filmen i “Matrix-serien, “Matrix Revolutions”, som släpptes 2021 regisserades bara av hennes syster Lana Wachowski.
 
Lilly Wachowskis senaste projekt var som showrunner för tv-serien “Work in Progress” som gick i två säsonger. "Trash Mountain" kommer bli den första långfilmen hon regisserar på egen hand. 
 
Vilken tycker du är Lilly Wachowskis bästa film utöver "Matrix"? 


| 12 februari 2024 20:00 |